Рівненська область: рятувальники у рамках проведення Тижнів безпеки життєдіяльності проводять для школярів екскурсії в пожежно-рятувальних підрозділах

Рівненська область: рятувальники у рамках проведення Тижнів безпеки життєдіяльності проводять для школярів екскурсії в пожежно-рятувальних підрозділах

24.04.15 08:26 0 629
На Рівненщині тривають Тижні безпеки життєдіяльності. Так, 22 квітня до 19-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Костопіль завітали учні Костопільської гуманітарної гімназії, а 23 квітня до рятувальників 2-го пожежно-рятувального підрозділу обласного центру завітали учні Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8.

Бійці Служби порятунку ознайомили школярів з порядком несення служби черговим караулом пожежно-рятувального підрозділу. Після чого вогнеборці продемонстрували пожежну техніку та аварійно-рятувальне спорядження, розказали про їх технічні можливості.

Поза увагою працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій не залишилась жодна дитина: всі бажаючі змогли приміряти бойовий одяг рятувальника і зробити фото на пам’ять. В ході екскурсії рятувальники в доступній та зрозумілій формі відповіли на безліч запитань, що цікавили дітей.

Найбільше всіх дітлахів вразив аварійно рятувальний інструмент «Холматро», за допомогою якого рятувальники ліквідовують наслідки ДТП (розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до затиснутих у пошкоджених автомобілях людей), а також апарати захисту органів дихання без яких робота рятувальників у задимленому приміщені просто не можлива. По закінченню заходу усім дітям було вручено «Пам’ятки безпеки».

Задоволені співпрацею з рятувальниками і освітяни, вважаючи таку просвітницьку роботу плідною та продуктивною. Адже проведені заходи підвищують обізнаність дітей та дають змогу зменшити кількість пожеж та надзвичайних пригод за участю школярів.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ