На Житомирщині у ході місячника роззброєно понад сотні громадян

На Житомирщині у ході місячника роззброєно понад сотні громадян

24.04.15 10:22 0 613
У результаті профілактичних заходів, направлених на припинення незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, правоохоронці вилучили у місцевих жителів понад 60 одиниць вогнепальної зброї та ще 34 – спеціальні засоби, у тому числі й пристрої для відстрілу гумових куль. Увесь цей арсенал громадяни здали добровільно.

Упродовж квітня на території Житомирщини триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Правоохоронці закликають жителів області добровільно здати до міліції усі небезпечні предмети та речовини.

Разом з тим, працівники міліції перевіряють наявну інформацію про незаконне зберігання заборонених і небезпечних предметів, проводять огляди домогосподарств жителів регіону, а зовнішні наряди міліції, які несуть службу із забезпечення правопорядку на вулицях населених пунктів й автодорогах, оглядають підозрілі транспортні засоби.

Працівники Коростенського міськвідділу міліції виявили у сторожці 26-річного працівника місцевого підприємства газовий револьвер. Чоловік не мав дозволу на право його носіння, тож зброю було вилучено та направлено на дослідження.

У Баранівському районі оперативники карного розшуку вилучили з будинку 20-річного місцевого жителя 12 ножів та саморобний пристрій у вигляді пістолету. Експерти підтвердили, що вогнепальна зброя є цілком придатною для стрільби.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за фактами незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами (ст. 263 Кримінального кодексу України). За чинним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

- Слід зазначити, що будь-яка зброя, боєприпаси до неї та вибухові пристрої несуть небезпеку та потребують навичок поводження з ними. І якщо мисливською зброєю дозволено володіти та використовувати в установленому законом порядку, то зберігання усього іншого – кримінально каране діяння, - коментує заступник начальника УМВС Житомирщини Юрій Лебідь. – Зберігаючи ці заборонені предмети, громадяни автоматично наражають на небезпеку не тільки себе, але й оточуючих їх людей.

На Овруччині трагедією обернулася спроба розібрати артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. 16 квітня 43-річний чоловік на подвір'ї свого знайомого намагався провести небезпечні маніпуляції газовим різаком. Боєприпас вибухнув, чоловік загинув на місці. Серйозно було пошкоджено й будівлю. Нині триває розслідування.

Правоохоронці звертаються до громадян: не ризикуйте безпекою та пам'ятайте про кримінальну відповідальність за такі дії. У разі добровільної здачі громадянами незареєстрованої зброї чи спецзасобів вони звільняються від визначеного законом покарання, а також за ними зберігається можливість після проведення відповідних перевірок зареєструвати цю зброю чи спецзасоби у встановленому порядку.

Отримати більш детальну інформацію з питань дозвільної системи можна у територіальних відділах міліції або в Управлінні громадської безпеки УМВС за адресою: м. Житомир, вул. Героїв Чорнобиля, 4, тел. (0412) 40-78-57.

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині під час ...
Наступна новина: На Львівщині проводяться ...

КОМЕНТАРІ