Михайло Щур: "Міський голова Луцька порушує регламент і рішення міськради"

Михайло Щур: "Міський голова Луцька порушує регламент і рішення міськради"

24.04.15 08:42 0 702
Міський голова Луцька Микола Романюк, який 22 квітня пролобіював інтереси приватної компанії "Укртелеком" на засіданні виконавчого комітету, порушив регламент і рішення міськради. Про це заявив член Луцького виконавчого комітету свободівець Михайло Щур, коментуючи роботу "мера" Луцька.

Свободівець наголосив, що міський голова Луцька своєю позицією щодо заниження орендної ставки оподаткування приміщень "Укртелекому" пролобіював інтереси приватної компанії, задля чого пішов на порушення регламенту і рішення Луцької міськради. За його словами, 22 квітня під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради за активного сприяння міського голови Романюка ухвалено досить суперечливе рішення щодо надання в оренду приміщень "Укртелекому".

"У рішеннях не враховано, як це передбачено рішенням міськради від 29 лютого 2012 року, 40% ставки розміру оренди нежитлового приміщення для операторів та провайдерів телекомунікацій, які надають послуги з доступу до Інтернету. Крім того, коли одне з таких рішень не набрало потрібної кількості голосів, міський голова натякнув, що тепер сам "шукатиме" 9 тисяч гривень в місяць для міського бюджету, і застеріг членів виконкому, щоб тепер "не просили в нього оренди приміщень для громадських організацій за 1 гривню". Після цих заяв міського голови наступні голосування щодо оренди чотирьох приміщень для "Укртелекому" одразу набирали необхідну кількість голосів. На хвилі такого "ентузіазму", за пропозицією заступника міського голови Тараса Яковлєва, з порушенням норм регламенту, відбулося повторне голосування з питання, яке перед цим не отримало підтримки депутатів. Як наслідок, усі п'ять рішень були ухвалені.

Я вкрай обурений такими методами роботи і не можу збагнути логіку цих дій. Сподіваюся, що прокуратура надасть правову оцінку і здійснить заходи задля скасування цього рішення", – додав Михайло Щур.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ