В Чернівецькій області рятувальники долучилися до проведення Дня безпеки в школі-інтернаті

В Чернівецькій області рятувальники долучилися до проведення Дня безпеки в школі-інтернаті

25.04.15 15:47 0 719
23 квітня у Чернівецькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті №4 було проведено День безпеки. Даний захід, який був організований в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності, проводився з метою навчання дітей та обслуговуючого персоналу навчального закладу правилам безпеки та діям на випадок виникнення пожежі. До проведення Дня безпеки долучилися і працівники Управління ДСНС України у Чернівецької та Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства України.

Під час теоретичної частини заходу рятувальники ознайомили присутніх вчителів та учнів про небезпеку, яку несе в собі вогонь та необережне поводження з ним. Зокрема, фахівці Управління ДСНС розповіли, що систематично кожного року в області люди продовжують спалювати суху траву, а це призводить до значних матеріальних збитків та, щонайгірше, внаслідок цього гинуть люди. Окрім цього, рятувальники розповіли і про небезпеку нехтування правилами пожежної безпеки у власних помешканнях та в місцях з масовим перебуванням людей. Після цього, на численні прохання дітей та дорослих, їм розказали про порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру. Також присутнім були показані і навчальні відеофільми.

По закінченню теоретичної частини заходу, було проведено і практичні заняття, що дозволило вчителям та вихованцям навчального закладу краще засвоїти набуті знання. Для цього в приміщенні школи-інтернату було сплановано виникнення умовної пожежі, тому дирекція провела евакуацію обслуговуючого складу закладу та учнів у безпечне місце, після чого зателефонували до Народної служби порятунку 101. Рятувальники, які прибули на місце події, ліквідували пожежу.

В свою чергу, представники обласної організації ДПТ України закцентували увагу всіх присутніх на тому, що під час таких пожеж дуже важливим є наявність первинних засобів пожежогасіння у школі та їхня технічна справність. Однак потрібно правильно скористатися ними, що допоможе запобігти поширенню пожежі та мінімізувати її наслідки. Тому для всіх присутніх було проведено показові виступи з правильного користування вогнегасниками. Організатори змоделювали умовну пожежу, яку було ліквідовано вогнегасником. Також кожен бажаючий зміг спробувати скористатися вогнегасником, що викликало у присутніх чимале зацікавлення.

«Такі заходи допомагають людям бути краще підготовленими до дій у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події, а це, в свою чергу, допоможе зберегти їм життя та здоров’я» - сказав директор школи-інтернату Іван Коропецький.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ