В Чернівецькій області рятувальники провели пізнавальну екскурсію музеєм пожежно-рятувальної справи та пожежно-рятувальним підрозділом для студентів

В Чернівецькій області рятувальники провели пізнавальну екскурсію музеєм пожежно-рятувальної справи та пожежно-рятувальним підрозділом для студентів

25.04.15 14:32 0 678
У рамках Тижня безпеки життєдіяльності до пожежно-рятувальних підрозділів області та музею пожежно-рятувальної справи Буковини, який діє при Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області, на повчальні екскурсії приходять школярі, дошкільнята та студенти. Так, 23 квітня музей відвідали студенти економічного факультету та факультету комп’ютерних систем та технологій Буковинського університету. «Як говориться: «Без минулого, немає майбутнього». Тому ми вирішили ознайомитися з історією розвитку пожежної охорони, дізнатися більше про благородних людей, які, ризикуючи власним життя, борються із природними стихіями» – говорять студенти.

Екскурсію розпочали з кімнати, яка присвячена становленню пожежної справи Буковини, а її історія тягнеться ще з часів Австро-Угорської імперії. В перших двох залах, окрім фотографій та документів, які ілюструють розвиток пожежно-рятувальної служби від її утворення до сьогодення, діти змогли побачити зразки пожежної техніки ще ХІХ століття та картину, яка відтворює пожежу далекого 1816 року, що сталася у Чернівцях. Студенти були здивовані та враженні кількістю експонатів музейної виставки. Особливо студентів зацікавила Кімната пам'яті і слави, присвячену героям Чорнобиля. Тут студенти мали змогу ознайомитися із стендами, що розповідають про історію створення Чорнобильської атомної електростанції, про трагічні події, які трапилися у ніч 26 квітня 1986 року, зокрема спроби операторів станції не допустити наймасштабнішої в історії людства техногенної катастрофи. Також студентам розповіли про ліквідаторів аварії – пожежних, які першими прийняли на себе удар, ліквідовуючи пожежу на станції, а також буковинських вогнеборців, які були відряджені з області та виконували роботи по ліквідації наслідків аварії. Наразі це є дуже актуальним так, як незабаром відзначаються роковини трагедії.

Після цього, рятувальники провели екскурсію для студентів на території Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру, що базується неподалік. Рятувальники показали їм спецтехніку, якою обладнаний пожежно-рятувальний автомобіль та розповіли під час яких випадків дана техніка використовується.

Проведення таких заходів є дуже важливим, адже завдяки цьому молодь дізнається багато цікавого про нелегку роботу рятувальників та може розповідати про це підростаючому поколінню, тим самим роблячи свій внесок у навчання малечі правилам безпечної поведінки.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі в суботу ...
Наступна новина: Рівненщина: я вижив,тому що ...

КОМЕНТАРІ