Вінничина: «Шевченко - художник» (+фото)

Вінничина: «Шевченко - художник» (+фото)

25.04.15 09:20 0 582
Під такою назвою, 23 квітня, в рамках літературно-мистецького проекту «Шевченківські вечори» до 201-річчя від дня народження Великого Кобзаря, Вінницький обласний художній музей представив виставку.

Захід організовано за сприяння Управління культури і туризму облдержадміністрації та Департаменту культури Вінницької міської ради.

В експозиції виставки було представлено репродукції живописних і графічних творів видатного мистця – всього 17 робіт – від перших самостійних композицій, в яких відчуваються пошуки власного стилю, до репродукцій офортів, які були створені ним протягом 1840-х - 1860-х років уже в статусі академіка гравірування Петербурзької академії мистецтв. Виставка дала можливість широкій аудиторії ознайомитись з творчістю видатного мистця, що своїми досягненнями визначив подальший розвиток Українського образотворчого мистецтва на ключовому етапі його становлення.

Варто відмітити, що творчість Тараса Григоровича Шевченка як художника мала величезний вплив на весь подальший розвиток образотворчого мистецтва в Україні. Як і поезія Великого Кобзаря його живопис і графіка дали могутній поштовх пробудженню національної свідомості – українська тематика стала провідною для наступних поколінь вітчизняних мистців.

Виставка дала можливість відвідувачам ознайомитись з творчістю Великого Кобзаря з маловідомих сторін його творчого обдарування.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Представники провідних ...

КОМЕНТАРІ