Вінниччина вшанувала пам’ять загиблих земляків – ліквідаторів аварії на ЧАЕС (+фото)

Вінниччина вшанувала пам’ять загиблих земляків – ліквідаторів аварії на ЧАЕС (+фото)

25.04.15 17:25 0 670
Напередодні відзначення 29-річниці Чорнобильської трагедії біля пам'ятника ліквідаторам – чорнобильцям і жертвам радіаційних катастроф у Вінниці відбувся мітинг-реквієм пам'яті загиблих та померлих вінничан, які брали участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

В жалобній церемонії взяли участь керівники області та міста, ліквідатори аварії, представники громадських організацій, духовенство та небайдужі вінничани.

На площі біля пам'ятника відбулось театральне дійство, в ході якого усі присутні вшанували пам'ять загиблих чорнобильців хвилиною мовчання. Під звуки духового оркестру учасники мітингу-реквієму поклали квіти до підніжжя пам'ятника ліквідаторам – чорнобильцям.

Урочисте вручення Почесних грамот обласної державної адміністрації та обласної Ради учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулось в приміщенні облдержадміністрації за участю заступника голови - директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка та голови обласної Ради Сергія Свитка.

Звертаючись до чорнобильців – ліквідаторів Ігор Івасюк підкреслив їх особливий статус : « ми вшановуємо людей,чия самовідданість і мужність дала можливість врятувати Україну і все людство від ще страшніших наслідків найжахливішої техногенної катастрофи сучасності. На жаль тільки за минулий рік на Вінниччині пішли із життя більше 100 ліквідаторів. Тож віддаючи їм данину пам'яті, ми вшановуємо тих, хто, пройшовши пекло Чорнобиля і продовжує працювати на розбудову незалежної України ».

Із щирими словами звернувся до нагороджених голова обласної Ради Сергій Свитко: « оприлюднені дані, що більше шестисот тисяч людей мали відношення до ліквідації чорнобильської катастрофи і постраждали. Більше 130 тисяч ліквідаторів пішли з життя, більше 165 тисяч стали інвалідами внаслідок дії радіації. ми схиляємо голови перед живими і вшановуємо пам'ять тих, хто вже не з нами».

До побратимів звернувся із словами підтримки та шани голова обласної організації «Союз. Чорнобиль. Україна.» Володимир Войтов та голова Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Сергій Глухенький.

Усі виступаючі побажали ліквідаторам здоров'я та мирного неба.



























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львові внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ