В Луцьку студенти ділилися досвідом роботи у громадському секторі

В Луцьку студенти ділилися досвідом роботи у громадському секторі

25.04.15 14:55 0 618
Нещодавно активісти Молодіжної ради при Луцькому міському голові, учасники Міжнародного молодіжного форуму міст-побратимів Бресту Андрій Мошковський та Катерина Костюк відвідали Волинський технікум НУХТ та поділились враженнями, набутими знаннями та досвідом зі студентами готельно-туристичного відділення цього навчального закладу.

Студентам розповіли про місто-герой Брест, його культуру та людей. Але головний акцент ставився на роботі громадських організацій, ініціатив та фондів. Провівши паралелі між організаціями Луцька та організаціями Бреста, студентам було цікаво дізнатись про різницю молодіжних середовищ Луцька та інших міст-учасників форуму. Різниці як такої не було, адже у всіх містах-побратимах молодіжна політика розбивається на різні напрямки, такі як волонтерство, національно-патріотичне виховання, студентські ради, шкільні парламенти тощо. Але важливо зауважити, що у кожного міста назви секторів співпраці з молоддю називаються по-різному, але всі вони функціонують однаково.

Для того, щоб пояснити студентам значення молодіжного руху у місті, Андрій Мошковський ознайомив студентів із дієвими громадськими організаціями Луцька та начальником відділу у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради. На прикладах їх успішних проектів він показав пріоритетні напрями їхньої діяльності в межах міста та як діяльність громадських організацій за сприяння місцевої влади може впливати на розвиток суспільства. Костюк Катерина ознайомила слухачів з роботою Всесвітньої скаутської організації "ПЛАСТ", яка є найстарішою організацією та має свої діаспори у всьому світі.

"Цією лекцією ми хотіли показати наскільки важливим є молодіжний рух у всіх містах, які брали участь у цьогорічному форумі та наскільки цінується соціальна активність та готовність до міжкультурного діалогу у всьому світі", - кажуть активісти.

В кінці лекції студентам технікуму Андрій Мошковський показав білоруський подарунок - прапор Республіки Білорусь з написом "Слава Україні!" від перекладача-волонтера форуму Макаревич Олександри, який являється символом братерства та єдності з білорусами.

Відділ у справах сім'ї і молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька ...

КОМЕНТАРІ