Волинська область: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на Луцькому ТзОВ «Волинь-зерно-продукт»

Волинська область: рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на Луцькому ТзОВ «Волинь-зерно-продукт»

25.04.15 10:19 0 680
24 квітня у Луцьку працівники ДСНС провели тактико-спеціальні навчання на території ТзОВ «Волинь-зерно-продукт».

Навчання організовані для практичного відпрацювання дій обслуговуючого персоналу комбінату хлібопродуктів, пожежно-рятувальних підрозділів та оперативних служб при гасінні пожеж на об’єктах зберігання та переробки врожаю зернових.

Згідно тактичного задуму пожежа виникла у механізованому цеху внаслідок короткого замикання електропроводки. Дим швидко поширився по усьому приміщенню об’єкту. Черговий помітив пожежу та одразу зателефонував до Служби Порятунку за номером «101».

Першими до боротьби з умовним лихом приступили працівники об’єктової пожежної команди та члени добровільної пожежної дружини КХП. Адміністрація комбінату увімкнула систему оповіщення, організувала евакуацію працівників з території об’єкту та зустріч пожежно-рятувальних підрозділів.

До прибуття підрозділів ДСНС, працівники добровільної пожежної дружини розпочали гасіння умовного полум’я за допомогою первинних засобів пожежогасіння та пожежного гідранта, що знаходиться на території підприємства.

Прибувши на місце події, рятувальники державних формувань провели розвідку та визначили вирішальний напрямок оперативних дій, який забезпечив найефективніший спосіб приборкання уявної пожежі, після чого сформували газодимозахисну ланку включились у спеціальні апарати на стиснутому повітрі та розпочали роботи з ліквідації надзвичайної ситуації.

Пожежно-рятувальна операція одночасно здійснювалися у кількох напрямках: окрім ліквідації умовного загоряння бійці ДСНС проводили пошукові роботи з виявлення можливих потерпілих. Як з’ясувалося у приміщенні цеху допомоги рятувальників потребувала людина, яка самотужки не могла вибратися із небезпечного приміщення, оскільки шлях до порятунку був відрізаний щільною димовою завісою.

У підсумку керівник навчань – начальник оперативно координаційного центру УДСНС України у Волинській області підполковник служби цивільного захисту Віталій Малій наголосив на важливості проведення подібних заходів у подальшому для злагодженої співпраці служб в разі виникнення реальної надзвичайної ситуації. Він зазначив, що пожежно-рятувальні підрозділи міста впоралися з поставленими непростими завданнями з гасіння пожежі та ліквідації надзвичайної ситуації на цьому потенційно-небезпечному об'єкті і готові до виконання завдань за призначенням.

Окрім цього, працівники ДСНС організували бесіду-навчання з персоналом об’єкту щодо дій у випадку виникнення пожежі, розповіли та показали порядок використання первинних засобів пожежогасіння.

Подібні навчання на об'єктах відбудуться і в інших містах області.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: благодійна організація ...
Наступна новина: На Хмельниччині у ...

КОМЕНТАРІ