У Луцьку рятувальники екзаменували школярів на знання правил безпеки

У Луцьку рятувальники екзаменували школярів на знання правил безпеки

25.04.15 09:16 0 632
Уже кілька місяців поспіль на Волині тривають заходи із роз’яснення правил безпеки, що можуть стати у нагоді в умовах, наближених до воєнних.

Роз’яснювальна робота охоплює усі верстви населення: працююче населення, представників органів місцевого самоврядування, педагогів, студентство, школярів і навіть вихованців дитсадків. Співробітники Управління ДСНС в області у доступній для кожної з категорій громадян формі роз’яснюють порядок дій під час оповіщення про надзвичайну подію, інформують про найближчі укриття, а також детально пояснюють, як чинити, виявивши вибухонебезпечний предмет, та як поводитися під час артобстрілів.

23 квітня рятувальники провадили профілактичну роботу для семикласників Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням англійської мови.

Під час уроку безпеки рятувальники детально окреслили першочергові дії при оповіщенні про надзвичайну ситуацію та при здійсненні евакуації. Учні довідалися про основні характеристики сховищ і занотували адреси найближчих укриттів.

Пояснюючи школярам правила безпеки під час виявлення боєприпасів, рятувальники акцентували увагу підлітків на головному правилі – торкатися вибухонебезпечних предметів можуть лише спеціалісти-піротехніки. Адже боєприпаси, що тривалий час пролежали у землі чи воді, – особливо небезпечні. Такий снаряд чи граната від найменшого дотику здатні розлетітися на сотні осколків та заподіяти каліцтво чи навіть смерть. Саме тому рятувальники наголосили: виявлені предмети не зачіпати, не переносити і не перекочувати. Крім того, співробітники ДСНС поінформували підлітків про ще один фактор ризику: зафіксовані випадки, коли вибухівкою «нашпиговують» буденні речі – іграшки, мобільні телефони, коробки з-під цукерок та пляшки з-під слабоалкогольних напоїв (до речі, замінувати можна навіть авторучку або коробку від сірників). Тож закликали дітей не зачіпати подібні предмети, виявивши їх посеред вулиці, у парку або деінде.

Усі етапи роз’яснювальної робити супроводжувалися мультимедійною підтримкою – семикласники переглянули навчальні відеоролики з відповідної тематики. А наприкінці уроку ще й ретельно переглянули листівки, де у стислій та доступній формі викладено правила безпечної поведінки.

Завершилося заняття міні-екзаменом, під час якого школярі продемонстрували: важливу та корисну інформацію вони засвоїли на «відмінно».

«Фахівці своєї справи, рятувальники, здатні не тільки викликати інтерес у дітей до важливої для життя інформації, але й професійно та компетентно її подати», – наголосила вчитель основ здоров’я Анжела Сміян.

Рятувальники, у свою чергу, висловили побажання, щоб здобуті під час уроку безпеки зняття назавжди залишилися для дітей теорією.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Факторы, влияющие на ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ