В Закарпатській області благоустрій населених пунктів

В Закарпатській області благоустрій населених пунктів

25.04.15 14:50 0 652
Для дотримання чистоти і порядку всіх населених пунктів в області прийнято розпорядження голови облдержадміністрації щодо благоустрою населених пунктів, проведення акції «Закарпаттю – чисте довкілля» та встановлення єдиного санітарного дня з очищення територій області, метою якого є приведення у належний санітарний та естетичний стан населені пункти та прилеглі до них території, ліквідація стихійних та несанкціонованих сміттєзвалищ, та ін.

До виконання розпорядження залучилися райдержадміністрації та міськвиконкоми, підприємства різної форми власності, навчальні заклади тощо. Колективними діями виконано наступні роботи:

ліквідовано 363 несанкціоновані сміттєзвалища, упорядковано 120 сміттєзвалищ, вивезено 20007,39 м? сміття, розчищено 52,96 км джерел, русел, потічків, упорядковано 195 зон відпочинку, парків та скверів, очищено 73,98 км прибережних смуг, упорядковано 333 кладовища, очищено 1153,05 км придорожніх смуг, канав та кюветів, висаджено 7029 дерев, обрізано та вирубано, відповідно, 7050 і 832 дерева.

Також, в області проходить щорічна Всеукраїнська акція «За чисте довкілля», відповідно до якої у квітні-травні поточного року здійснюються заходи щодо забезпечення санітарного та естетичного стану населених пунктів і прилеглих до них територій. Прибирання придорожніх та прибережних смуг на всіх дорожніх та водних об'єктах області, а також масштабні роботи з прибирання сміття та озеленення – такими є головні заходи, що здійснюватимуться під час вже розпочатої акції з благоустрою. Комунальними службами проводиться робота щодо очищення від сміття території, прибирання листя, обрізання та побілки дерев і кущів.

25 квітня 2015 року заплановано проведення всеукраїнського дня благоустрою. Це щорічна одноденна всеукраїнська акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Водночас, в цей день проходить акція «Зробимо Україну чистою», що кожного року об'єднує біля чверті мільйона українців і волонтерів, які в один день і в один час в рамках еко-фесту виходять разом на прибирання.

В минулому році під час проведення вищезазначених акцій з благоустрою прийняли участь всі населені пункти області; була залучена громадськість, підприємства, установи і організації незалежно від форм власності, а також учнівська та студентська молодь.

Таким чином, з метою забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах та проведення зазначених акцій об'єднується велика кількість жителів міст та селищ, які прибирають прибудинкові території, парки, сквери, вулиці, дороги, кладовища, очищують від сміття береги водойм, висаджують дерева та кущі.

Одночасно пропонуємо приєднатися до акції всіх мешканців області та зробити свій внесок у забезпеченні чистоти довкілля, допомогти зберегти в рідному краю природну красу для майбутніх поколінь.

Зробимо наш квітучий край чистішим!

Директор департаменту житлово-

комунального господарства,

будівництва та інфраструктури ОДА В.Пригара

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 26 квітня на фестивалі ...

КОМЕНТАРІ