Довірлива ужгородка переказала Інтернет-шахраю 10000 гривень

Довірлива ужгородка переказала Інтернет-шахраю 10000 гривень

25.04.15 14:04 0 629
Зате дві інші жінки не повірили незнайомцям про кримінальні історії, що буцімто трапилися з їхніми дітьми, й зберегли свої гроші.

Незважаючи на неодноразові попередження правоохоронців, ужгородці й далі потрапляють «на гачок» до шахраїв, які обманним шляхом видурюють від них великі суми.

Із заявою до Ужгородського міськвідділу міліції звернулася 59-річна жителька міста. Жінка повідомила, що обідньої пори на її мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником міліції. Незнайомець повідомив, що її син має неприємності, пов'язані з наркотиками. І для вирішення справи необхідно перерахувати 10000 гривень на вказаний ним номер рахунку.

Не перевіривши інформацію щодо сина, потерпіла одразу зібрала всі свої заощадження і через термінал банку перерахувала гроші на рахунок, який повідомив їй шахрай. Лише через декілька годин жінка зателефонувала своєму сину й з'ясувала, що ніяких проблем той не має. Аж тоді потерпіла звернулася за допомогою до міліції.

А от інша ужгородська пенсіонерка не повірила в подібні «казки». Бабуся добре знала, що її онук в школі й не може мати проблем із правоохоронцями. Тож, не дослухавши незнайомця, жінка просто поклала слухавку.

Аналогічним чином поступила ще одна ужгородка, малолітній син якої явно не «тягнув» на наркоділка, якого буцімто затримала міліція.

А от 45-річний ужгородський підприємець «попав» на 10817 гривень. Чоловік вирішив продати через Інтернет кондиціонер. «Покупець» запропонував оплатити товар шляхом переказу грошей на рахунок його банківської картки. Проте грошей продавець так і не отримав. Натомість позбувся власних коштів у сумі 10817 гривень, які зняв із картки незнайомець, вивідавши від необачного ужгородця секретні дані його картки.

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам: збереження ваших коштів у таких випадках залежить тільки від вас. Якщо ж вас все-таки ошукали, обов'язково звертайтеся до міськвідділу міліції, або телефонуйте на «102».

Інформація Ужгородського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: На Хмельниччині через ...

КОМЕНТАРІ