В Закарпатській області іршавські правоохоронці вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

В Закарпатській області іршавські правоохоронці вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

25.04.15 08:45 0 600
26 квітня відзначаємо 29 років з тієї ночі 1986 року, коли трапилася страшна трагедія - стався вибух на Чорнобильській атомній електростанції. У річницю трагедії в Іршавському райвідділі міліції відбулась зустріч ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС з правоохоронцями.

- Масштаби Чорнобильської катастрофи могли б бути набагато більшими, якби не мужність ліквідаторів. У ліквідації цієї аварії брали участь 25 працівників Іршавського райвідділу міліції. І ми не маємо права забувати про них, - сказав у своєму вступному слові начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Мирон Черничко. - На превеликий жаль, сімох із них уже немає в живих.

Зі словами шани та подяки до присутніх ліквідаторів звернувся голова ради ветеранів та пенсіонерів Іршавського райвідділу міліції Василь Микита.

Учасники зустрічі вшанували пам′ять всіх померлих ліквідаторів хвилиною мовчання. Передчасно пішли із життя Богдан Федоричко, Петро Станканинець, Андрій Гецко, Петро Керечанин, Андрій Обіцький, Василь Варга та Іван Пецко.

Далі слово взяв в.о.голови асоціації ветеранів та пенсіонерів «Чорнобиль» Іршавського райвідділу міліції Петро Штефаньо, якому доводилось нести службу на постах ДАІ і в самому адмінкорпусі Чорнобильської АЕС. У 30-кілометровій зоні він затримав вантажний автомобіль, заповнений запчастинами, старовинними іконами та іншими краденими цінностями. За це був нагороджений УМВС у Київській області нагрудним знаком «Відмінник міліції».

Полковник міліції у відставці Юрій Свистак розповів, як йому довелось у перші ж години аварії на ЧАЕС надавати допомогу при евакуації мешканцям м.Прип′ять та охороняти громадський порядок. Протягом 21 дня він виїжджав на пожежі, які виникали у Прип′яті. Кожний виїзд був вкрай небезпечним для життя, бо під час гасіння таких пожеж людина отримувала чимало дозу радіації.

Начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Мирон Черничко відзначив грамотами ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС Петра Штефаня, Юрія Свистака, Василя Ломагу, Василя Соломка, Івана Граба, Федора Бряника, Михайла Білогорку. Не залишились поза увагою й вдови учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. До кожної з них завітали правоохоронці з продуктовим наборами.

Інформація Іршавського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі злодій ...

КОМЕНТАРІ