Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія провела наукову конференцію

Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія провела наукову конференцію

25.04.15 14:55 0 681
23 квітня 2015 р. у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбулася V всеукраїнська науково-практична конференція «Духовні витоки Поділля: науковці в історії краю»

Пленарне засідання конференції розпочала Інна Шоробура, ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, заслужений діяч науки і техніки України, дійсний член Академії наук вищої школи України, доктор педагогічних наук, професор. У своєму виступі вона зазначила, що наукове зібрання повинне проаналізувати питання:

– розвиток науки на Поділлі: історія та сучасність;

– науковці Поділля в контексті суспільно-політичних трансформацій XX-XXI ст.;

– становлення та розвиток наукових шкіл на Поділлі;

– відомі науковці краю;

– внесок учених-подолян у вітчизняну та світову науку;

– роль науковців краю у відродженні культурно-історичних пам'яток Поділля.

Інна Шоробура привітала науковців, громадських діячів, всіх хто відгукнувся на прохання взяти участь у конференції «Духовні витоки Поділля: науковці в історії краю».

Сучасне суспільство вступає в інформаційну стадію розвитку. На сьогоднішній день наука у суспільстві відіграє важливу роль у багатьох галузях і сферах життя людей.

З вітальним словом до учасників науково-практичної конференції звернулась Стебло Леся Василівна, заступник голови - керівник апарату Хмельницької обласної державної адміністрації, наголосивши, що сучасна наука є не лише основною формою пізнання природи й суспільства, що забезпечує людину науковими знаннями, але й постає найважливішим інструментом її життєдіяльності. Безсумнівно, рівень розвиненості науки може служити одним з основних показників розвитку суспільства, зокрема економічного, культурного, цивілізованого, освіченого, сучасного розвитку держави.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ