На Хмельниччині всемогутність і безсилля людини

На Хмельниччині всемогутність і безсилля людини

25.04.15 08:41 0 560
У ніч 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС (ЧАЕС) сталася аварія, яка за масштабами викидів радіоактивних речовин у довкілля не має аналогів у світі. Відтоді у різні мови світу увійшло українське слово “Чорнобиль”. Для всього людства воно стало синонімом страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди.

Радіоактивне забруднення найбільше торкнулося територій України і Білорусі, але підвищення радіації відзначено й у Росії, Швеції, Норвегії, Великій Британії та інших країнах, куди в перші дні після аварії вітер розносив хмари радіоактивних речовин.

Загалом в Україні радіоактивного забруднення зазнали території 74 районів 12 областей (Київська, Житомирська, Рівненська, Чернігівська, Вінницька, Івано-Франківська, Волинська, Чернівецька, Черкаська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька). На території нашої області це села Кам'янець-Подільського району (Ніверка, Нововолодимирівка, Чорнокозинці, Шустівці) та Чемеровецького району (Велика Зелена, Вікторівка, Криків, Мала Зелена, Шидлівці).

На територіях, забруднених унаслідок Чорнобильської катастрофи, опромінення у підвищених дозах зазнали не тільки люди, а й без винятку всі компоненти природного середовища.

Чорнобиль продемонстрував всемогутність і безсилля людини. І застеріг: не захоплюйся своєю могутністю, людино, не жартуй з нею. Наше покоління розуміє, що не земна куля належить нам, а ми належимо їй. І нам потрібно передати майбутнім поколінням чисту планету.

Департаментом екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації взято участь в проведенні екологічної години, присвяченій 29-ій річниці Чорнобильської катастрофи, для читачів Хмельницької бібліотеки для юнацтва. В ході бесіди підростаюче покоління дізналося про аварію на Чорнобильській АЕС, її масштаби та вплив на довкілля.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині 5-річна ...

КОМЕНТАРІ