Хмельниччина: у дошкільному навчальному закладі «Золотий півник» відбулося свято безпеки

Хмельниччина: у дошкільному навчальному закладі «Золотий півник» відбулося свято безпеки

25.04.15 13:17 0 655
Питання безпеки дітей, збереження їх здоров’я та життя займають одні з пріоритетних місць у навчально-виховному процесі. Особлива увага приділяється безпеці дошкільнят. Адже, зовсім нелегким для педагогів є завдання навчити малюків основним правилам безпечної поведінки, донести та закріпити у свідомості чіткі уявлення про небезпеки, що чатують на дітей щоденно. Найбільш ефективним та методично виправданим способом реалізації даних завдань є ігрова діяльність. Шляхом перевтілення та імітації життєвих ситуацій, їх аналізу малята знайомляться із найважливішими правилами життя. Завдання ж педагогів – зробити цю діяльність максимально захопливою та продуктивною. В ході закріплення здобутих знань стимулюючим фактором є дух змагання. Саме в ході випробувань та здорової конкуренції діти виробляють навики безпечної поведінки, у них формується поважне ставлення до особистої і колективної безпеки.

Наразі, у Хмельницькому та області триває «Тиждень знань із основ безпеки життєдіяльності». У дошкільних навчальних закладах заплановані та проводяться різноманітні конкурси, естафети, розваги та змагання, покликані підсумувати та систематизувати отримані дітьми знання та навики з питань безпеки життєдіяльності. Так, наприклад, у дошкільному навчальному закладі №52 «Золотий півник», що розташований в обласному центрі, педагогічний колектив подарував своїм вихованцям справжнє свято безпеки. З дітьми середньої та старшої груп проведено розвагу – змагання, що вимагала глибокого аналізу ситуації, наведення аргументів та захисту малюками власної позиції. Під керівництвом вихователів та методиста дитячого закладу дітки пригадали основні правила поведінки в побуті, проаналізували, які небезпеки можуть загрожувати у власній домівці, вчилися надавати допомогу стороннім та не бути байдужим до чужої біди.

На свято завітали педагогічні працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області, які провели з вихованцями дитячого садочка навчальну бесіду на актуальні теми: «Небезпека для малят під час використання москітних сіток» та «Побутова хімія і діти».

Дуже цікавими та змістовними були відповіді дітей на питання: «Навіщо дотримуватись правил безпечної поведінки?» Вони зазначили, що необхідно дотримуватися цих правил не тільки для збереження свого життя та здоров’я, а й для того, щоб рідні усміхалися, не сумували та не хвилювалися.

Методист дитячого садочка «Золотий півник» зазначила, що робота з цього напрямку проводиться систематично, увага акцентується на практичній направленості та виховній цінності заходів.

НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ