В Івано-Франківській області питання належного стану захисних споруд – на контролі у влади і рятувальників

В Івано-Франківській області питання належного стану захисних споруд – на контролі у влади і рятувальників

25.04.15 10:47 0 561
24 квітня відбулася нарада під головування першого заступника голови ОДА Сергія Басараба за участю працівників У ДСНС в області, працівників управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА та балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту області.

За словами т.в.о. заступника начальника У ДСНС в області Віктора Іваницького, на території Прикарпаття налічується 833 захисні споруди цивільного захисту, з яких у державній власності перебувають 163, у комунальній –478, у приватній 192.

Станом на 31 березня цього року перевірено 832 захисні споруди, з яких 34- готові, 520 –обмежено готові та 279 – не готові до використання.

Як зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Басараб, дане питання –надзвичайно важливе з огляду на ситуацію в країні, тож потрібно вишукувати всі резерви та можливості для приведення таких споруд до готовності.

На нараді розглядалося питання готовності захисних споруд цивільного захисту, що не готові до укриття населення та не відповідають вимогам нормативно-правових актів у разі виникнення надзвичайних ситуацій або в особливий період. Були заслухані балансоутримувачі, в переважній більшості

ними є успішні промислові підприємства, тож йдеться не стільки про фінансові витрати, пов’язані з приведенням їх до належного

стану, а про почуття відповідальності та обов’язку.

Загалом з виступів запрошених на нараду можна зробити висновок, що

робиться все можливе для покращення ситуації, певна частина таких споруд вже готова для укриття населення та працюючого персоналу у випадку потреби.

Окремої уваги потребують непридатні до експлуатації захисні споруди, які підлягають списанню і процедура списання яких є тривалою, та потребує фінансових витрат.

Загалом за результатами наради було складене протокольне рішення, згідно якого настійно рекомендовано балансоутримувачам привести захисні споруди у належний стан.

Управління ДСНС в області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Луцьку вилучили наркотики

КОМЕНТАРІ