Напередодні 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи на Київщині вшанували пам’ять Героя Радянського Союзу,ліквідатора аварії на ЧАЕС Володимира Правика

Напередодні 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи на Київщині вшанували пам’ять Героя Радянського Союзу,ліквідатора аварії на ЧАЕС Володимира Правика

25.04.15 10:27 0 618
Напередодні 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи в місті Ірпінь відбулися урочисті заходи по вшануванню пам’яті Героя Радянського Союзу, ліквідатора аварії на ЧАЕС Володимира Правика.

На заході були присутні почесні гості: батьки Героя Радянського Союзу – Наталія Іванівна та Павло Опанасович, директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуацій Григорій Марченко, Ірпінський міський голова Володимир Карплюк, особовий склад Ірпінського гарнізону.

Ще 19 грудня було відкрито оновлений парк ім. Володимира Правика, де почесні гості, ліквідатори аварії на ЧАЕС, студентська молодь та місцеві жителі мали змогу покласти квіти до погруддя.

«Минуло 29 років, як сталася вселенська катастрофа. Та завдяки неоціненному подвигу пожежних ми з вами живемо. Ці люди були не просто пожежниками, вони були професіоналами, що навічно залишили слід у історії Світу та історії пожежно-рятувальної справи як мужні, безстрашні і віддані своїй професії люди. Саме ці герої, без вагань зробили вибір на користь порятунку світу та України. Володимир Правик був першим серед них. Ця мужня людина, борючись із силою вогню, загинула внаслідок високої дози опромінення, - говорить Григорій Марченко. - Ми повинні пам’ятати наших героїв та шанувати».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Вінниці ...

КОМЕНТАРІ