Рівненська область: рятувальники в складі «Мобільного консультативного пункту» навчали школярів правилам безпеки

Рівненська область: рятувальники в складі «Мобільного консультативного пункту» навчали школярів правилам безпеки

25.04.15 15:46 0 646
Протягом 22-23 квітня рятувальники Головного управління ДСНС у Рівненській області спільно з працівниками обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та районної організації Товариства Червоного Хреста України у складі спеціалізованого формування «Мобільний консультативний пункт соціальної роботи» відвідали населені пункти Здолбунівського та Володимирецького районів.

Фахівці зустрілися з учнями Мізоцької спеціальної школи-інтернату І-ІІ ст., Білашівської, Заболотівської та Полицької загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст.

У форматі уроків з дисципліни «Основи здоров’я» зі школярами було проведено навчання з питань дотримання основних вимог безпеки життєдіяльності, під час яких рятувальники роз’яснили дітям правила пожежної безпеки, безпеки поводження на воді та в лісі, поводження з вибухонебезпечними предметами та піротехнічними виробами, а також дії при виникненні пожежі та надзвичайних ситуацій.

На спеціальному манекені рятувальники продемонстрували учням порядок надання домедичної допомоги постраждалим, зокрема заходи зі штучної вентиляції легень та техніку виконання закритого (непрямого) масажу серця. Для закріплення на практиці отриманих знань кожен школяр спробував застосувати на манекені реанімаційні заходи. Окремо для викладацького складу рятувальники роз’яснили порядок дій у разі виникнення можливої радіаційної загрози у випадку аварії на АЕС.

На завершення зустрічі співробітники ДСНС показали дітям навчальні відеоролики та вручили застережливі листівки.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні розпочалась ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ