Сергій Надал привітав тернопільських скаутів з 103-ою річницею від Дня Першої Пластової Присяги

Сергій Надал привітав тернопільських скаутів з 103-ою річницею від Дня Першої Пластової Присяги

26.04.15 13:14 0 706
25 квітня найдавніша та найчисельніша організація України відзначила у Тернополі 103-тю річницю з часу складання Першої Пластової Присяги. Урочистості розпочались з вимаршу пластунів центральними вулицями міста. Після цього у Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відбулася Свята літургія. Під час урочистого відкриття свята, яке відбулося на театральному майдані Тернополя, скаути-новачки склали свою пластову присягу.

Вітаючи пластунів міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що за останній рік, який був чи не найскладнішим в новітній українській історії, пластуни проявили себе як воїни – учасники війни на Сході, добровольці, волонтери, медики.

«Чергова річниця Пласту – це черговий крок у розвитку організації, яка завоювала серйозний авторитет і вплив в українському суспільстві. Пластуни протягом всієї історії підтверджували вірність пластовій присязі своїми діями і своїм життям. Минулий рік увійде в нашу пам'ять як рік Віктора Гурняка, якого знали і любили чимало тернополян, не лише пластунів, - зауважив Сергій Надал. – На черговій сесії Тернопільська міська рада звернеться до Президента України з поданням про надання пластуну-герою, який загинув у зоні АТО, звання Героя України».

Очільник Тернополя також додав, що і в Тернополі і в Києві і по всій Україні Революцію гідності починали пластуни. Пластуни залишаються активними у житті громади. Пластуни є діяльною частиною процесів перетворення країни.

«У день вашого свята дякую вам від усієї громади міста Тернополя за вашу працю. За працю для громади і що не менш важливо – за працю над собою. Бо пластуни – це ті, хто показує приклад всім навколо постійним самовдосконаленням і прагненням до найвищих результатів у справах, за які береться», - зазначив Сергій Надал.

Протягом дня біля пам’ятника Івану Франку діяло пластове містечко, що відображає епізоди з пластування. Також тернопільські скаути організували благодійний ярмарок.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ