У Луцьку офіційно відкрили туристичний сезон

У Луцьку офіційно відкрили туристичний сезон

27.04.15 13:11 0 951
“Таємниці вулиці Богдана Хмельницького”, - театралізована вистава за такою назвою дала старт офіційному туристичному сезону у місті Луцьку. Багато лучан та гостей міста, серед яких міський голова Микола Романюк, його заступник Тарас Яковлев, представники провідних туристичних операторів країни, мали можливість через мистецтво пізнати таємниці та історію становлення сучасної вулиці Богдана Хмельницького.

Символ міста - Луцький Кликун має ключ до усього невідомого і таємничого в місті Луцьку. Він запрошує усіх охочих поглянути — що ще цікавого зберігається за замками луцької історії.

Кликун, Груня Кац, гімназист української гімназії, ролі яких виконували актори театру-студії «ГаРмИдЕр», відтворили присутнім цікаві історичні моменти з життя нашого міста.

Учасники екскурсії мали нагоду позмагатися із Кликуном на гучність клику.

Розпочалась історична мандрівка біля Палацу культури міста Луцька. Привітав із відкриттям туристичного сезону – 2015 міський голова Микола Романюк. Він побажав, аби кожен учасник екскурсії відкрив для себе щось нове про наше місто. За його словами, усі хто прийшов на театралізовану екскурсію, це є майбутні помічники у промоції міста за межами області і держави. «Ми дізнаємося більше про Луцьк та його історію. Допомагатимуть залучити до Луцька більше туристів і туроператори з різних міст України, які приїхали до нас. Нині непроста ситуація в країні, і всі ми хочемо, щоб найшвидше настав мир на землі. Проте, життя продовжується. Дітям і дорослим буде цікаво дізнатися про наше місто. Впевнений, що всі ми любимо Луцьк і розповідаємо найкраще про нього іншим, і будемо спільно його розвивати. Давайте разом займатимемося промоцією міста і будемо берегти і шанувати його», - зазначив він.

Потому Микола Романюк відкрив замок на туристичному путівникові, який став ключем до таємниць міста Луцька, та дав старт новому туристичному сезону.

Першим об'єктом, який відвідали учасники екскурсії, стало приміщення на вулиці Крилова, де нині розміщена кав'ярня «Золотий дукат». Присутні дізналися про історію будинку та відому її власницю Груню Кац. Чарівна фея пригощала охочих натуральними какао-бобами. Чарівну атмосферу створював тонкий аромат прожареної кави.

Дізналися лучани більше й про життя єврейської громади Луцька. Під час відвідин приміщення на вулиці Богдана Хмельницького, 6 керівник єврейської общини Сергій Швардовський розповів про історію приміщення. Він наголосив, що до 1939 року воно належало єврейській громаді. Проте, з приходом радянської влади його націоналізували.

Учасники театр-студії «ГаРмИдЕр» розповіли історію родини Фершко, де троє братів пізнали гонінь і катувань.

Побували учасники театралізованої екскурсії й на території колишньої української гімназії у Луцьку. Учні цієї установи щодня розпочинали і завершували навчання з молитви. Крім того, вони мали двосторонній прапор. З однієї сторони був український синьо-жовтий стяг, а з іншої – козацьке малинове знамено. Свого часу тут працював відомий діяч Модест Левицький.

Наступним пунктом екскурсії стало приміщення Волинського академічного обласного театру ляльок. У цій споруді ще за часів перебування Луцька у складі Речі Посполитої знаходився театр. Учасники театралізованої екскурсії мали змогу більше дізнатися про історію будівлі та переглянути уривок з вистави «Мазепа», яку ще на початку минулого століття тут ставили.

Завершилася екскурсія біля приміщення Луцької міської ради. Тут присутнім розповіли про символи нашого міста. Образу і покровителю Луцька – Святому Миколаю передували й дівчина, яка тримала у руках два віночки та воїн з мечем у руках.

Учасники екскурсії, серед яких було багато дітей, із захопленням в очах переглядали театралізовану екскурсію. Міський голова Микола Романюк подякував усім, хто долучився до організації заходу.

Варто зазначити, що під час екскурсії Кликун задавав запитання учасникам і автор правильної відповіді отримував спеціальний сертифікат. Приємною несподіванкою для переможців стало те, що їх до себе на чашечку чаю у службовий кабінет запросив міський голова Микола Романюк. Під час заходу вони мали можливість обмінятися думками з ним та отримати відповідь на свої запитання.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ