26 квітня в Тернополі вшанували учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

26 квітня в Тернополі вшанували учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи

27.04.15 14:52 0 548
26 квітня минає 29 років з часу аварії на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. Внаслідок цієї техногенної катастрофи постраждали майже шістсот тисяч людей. На боротьбу з атомним лихом підійнялись тисячі громадян нашої держави, в їх числі було й чимало жителів Тернопільщини.

З нагоди 29-ї річниці Чорнобильської трагедії, 26 квітня, у Тернополі відбувся мітинг-реквієм. Під час заходу священики Свято-Троїцького духовного центру, освятили Хрест, який напередодні встановили на території меморіального комплексу Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань”, після чого священнослужителі відправили панахиду за загиблими та постраждалими внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Загалом присутні вшановували тих, хто показав приклад відданості присязі, мужності і героїзму, готовності до самопожертви заради захисту людства від руйнівного впливу екологічної катастрофи.

На заході були присутні священнослужителі, перші особи області, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, члени їх сімей, ветерани пожежної охорони, керівництво й особовий склад Управління ДСНС області та інші.

Після панахиди за загиблими ліквідаторами та всіма, чиє життя забрав смертоносний атомом, відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам катастрофи та до барельєфу ветерану пожежної охорони, учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС Леоніду Кудринському.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ