У Луцьку зіграли у «Футбол для дружби»

У Луцьку зіграли у «Футбол для дружби»

27.04.15 14:23 0 669
24 квітня 2015 року на полі стадіону СНУ імені Лесі Українки відбувся незвичний товариський футбольний матч. У ньому проти дитячої команди ФК «Волинь» зіграли діти, які перебувають на обліку в Луцькому міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та потребують особливої соціальної підтримки. Це були дітки учасників АТО та демобілізованих з лав Збройних Сил України.

Команда «Волині» U-13 гратиме на початку червня цього року у Берліні на міжнародному дитячому проекті «Футбол для дружби». Його вважають дитячою Лігою чемпіонів. Команда з Луцьку захищатиме на турнірі честь всієї України.

Матч пройшов в межах дитячої соціальної програми «Футбол для дружби», яку цими днями підтримують у 24 країнах світу: Австрія, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Іспанія, Італія, Казахстан, Китай, Нідерланди, Польща, Росія, Сербія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Україна, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія і Японія. Власне, саме із хлопчаками з цих країн вихованці тренера ДЮФШ «Волинь» Олександра Антонюка зустрінуться в Берліні на початку червня.

Товариські матчі, які відбуваються у ці дні, покликаних нагадати юнакам і дівчатам про ключові цінності програми «Футбол для дружби»: рівність, дружбу, справедливість, здоров'я, мир, відданість, перемогу і традиції. Відзначимо також, що обличчям проекту «Футбол для дружби» є легендарний німецький футболіст 1970-х рр. Франц Беккенбауер.

У товариському поєдинку перемогли більш досвідчені хлопці з «Волині» U-13. Прикметно, що за них зіграв гравець основного складу команди Сергій Воронін, а за збірну Луцька також «хрестоносець», учасник чемпіонату світу у Бразилії Майкл Бабатунде. Після матчу юні футболісти довго не відпускали Сергія і Майкла, розпитували про їхнє футбольне дитинство та провели довгу фотосесію.

Хлопчаки грали матч із браслетиками дружби, що є символом толерантності, рівності та здорового способу життя. Браслет складається з двох простих ниток зеленого і синього кольорів: зелений символізує футбольне поле, доступне для кожного, а синій - мирне небо над головою. Таким воно було над Луцьком, віримо, що таким буде скоро і над усією нашою країною.

За матеріалами офіційного сайту ФК “Волинь”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Протягом тижня підрозділи ...

КОМЕНТАРІ