В Тернополі сергій Надал взяв участь у мітингу-реквієм з нагоди 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи

В Тернополі сергій Надал взяв участь у мітингу-реквієм з нагоди 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи

27.04.15 16:19 0 724
26 квітня з нагоди 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи біля меморіального комплексу «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань», що у парку Національного відродження відбувся мітинг-реквієм. Священнослужителі традиційних християнських церков відправили панахиду за загиблими ліквідаторами аварії на ЧАЕС, після чого освятили Хрест, нещодавно встановлений на території комплексу як символ пам’яті про ліквідаторів лиха. Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку. Участь у заході взяв міський голова Тернополя Сергій Надал.

Згадуючи події, які призвели до катастрофи та байдужість радянської влади, очільник Тернополя висловив слова вдячності людям, які пройшли чорнобильське пекло 29 років тому.

«Чорнобильська катастрофа стала ключовою «точкою неповернення» для радянської системи. Процеси відродження української самосвідомості призвели до відновлення української Незалежної держави. Україна заплатила страшну ціну за право жити і розвиватись вільно, бути господарем на власній землі. Заплатила життями і здоров'ям українців. І продовжує платити жертовну ціну – у степах Донбасу.

Герої минулого дають натхнення сучасникам – тим, які стануть героями для наступних поколінь. На прикладах людей, які жертовно прийняли смертельні дози радіації, рятуючи ближніх, виросло покоління, яке жертвує життям у війні. Ми є нацією, яка бореться. Ми є нацією, якій не бракує катастроф і справжнього служіння та героїзму. Тому вірю, що попереду в нас перемога. Ми прийдемо до неї, загартовані війною. Ми прийдемо до неї, загартовані страшними національними катастрофами минулого. Ми прийдемо до неї, загартовані Чорнобилем. Все що нас не вбиває – робить нас сильнішими.

У день пам'яті Чорнобилю я схиляю голову над подвигом звичайних людей. Наших мужніх земляків, якій прийняли виклик Чорнобильської катастрофи як особистий виклик. Тих, які пожертвували собою заради нас. Вони показали справжню любов до ближніх, до України. Вони заслуговують вічну повагу і вічну пам'ять», - зазначив Сергій Надал.

Наприкінці заходу, керівники міста та області поклали квіти до пам’ятної дошки ліквідатора аварії на ЧАЕС, ветерана пожежної охорони органів внутрішніх справ, полковника Леоніда Кудринського. Встановили дошку два роки тому на будинку вул. Злуки, 43, де проживав ліквідатор-чорнобилець.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ