У Тернополі освятили Хрест,встановлений на території меморіального комплексу „Жертвам Чорнобильської катастрофи ”

У Тернополі освятили Хрест,встановлений на території меморіального комплексу „Жертвам Чорнобильської катастрофи ”

27.04.15 17:54 0 590
Вшанувати жертв Чорбильської катастрофи 26 квітня зібрались жителі Тернопільщини, представники духовенства, представники влади. Мітинг-реквієм, приурочений до 29-х роковин Чорнобильської катастрофи, відбувся у Тернополі біля меморіального комплексу „Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань ”.

Священнослужителі відправили панахиду за загиблими та постраждалими внаслідок аварії, після чого освятили Хрест, нещодавно встановлений на території комплексу як символ пам'яті про ліквідаторів лиха.

Очільник області Степан Барна подякував за здійснений подвиг Героям та їх сім'ям, а також усім, хто шанує героїчний вчинок учасників ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС.

«Я схиляю голову перед Героями, які ціною свого життя і здоров'я здолали страшну трагедію 29 років тому. Серед учасників ліквідації наслідків катастрофи є багато тих, котрі зі зброєю в руках обороняють нашу країну. Їхні сім'ї активно підтримують бійців, долучаючись до волонтерської роботи. Така жертовність є доказом справжнього патріотизму та любові до рідного краю. Це заклик для кожного із нас змінюватись та творити зміни в державі», - зазначив Степан Барна.

Учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС нагородили грамотами обласної державної адміністрації і обласної ради.

Наприкінці заходу керівники області та міста поклали квіти до меморіального комплексу „Жертвам Чорнобильської катастрофи” та до пам'ятної дошки ветерану пожежної охорони органів внутрішніх справ Кудринському Леоніду Олександровичу, яку два роки тому встановили на будинку вул. Злуки, 43.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ