У Рівненській області рятувальники вшанували подвиг колег-ліквідаторів наслідків Чорнобильської трагедії

У Рівненській області рятувальники вшанували подвиг колег-ліквідаторів наслідків Чорнобильської трагедії

27.04.15 19:38 0 583
Весь світ відзначає 29-ті роковини аварії на ЧАЕС. Ця подія змінила хід людської еволюції та відкрила нову сторінку світової цивілізації. Аварія на Чорнобильській атомній станції навіки вкарбувала в пам’ять мужність і героїзм тисяч людей. Вони першими стали грудьми проти стихії, яку спричинив вибух четвертого реактора. Через атомне пекло, ризикуючи своїм життям і здоров`ям, пройшли сотні тисяч ліквідаторів: атомники, будівельники, військовослужбовці, правоохоронці, медичні працівники, і, звісно ж, працівники пожежної охорони.

Серед 4-х тисяч 792-х ліквідаторів з Рівненської області у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи активну участь приймали і 83 рівненських вогнеборців.

26 квітня в обласному центрі біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи» відбувся поминальний мітинг-реквієм до Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля.

В цей день, біля пам’ятника Жертвам Чорнобильської катастрофи в місті Рівне, вшанувати пам’ять колег - ліквідаторів зібрався особовий склад Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, керівництво облдержадміністрації, обласної ради, мерії міста та усі ті, кому довелося ліквідовувати страшну аварію. Від рятувальників області, в знак пошани героям – ліквідаторам до меморіалу були покладені квіти та хвилиною мовчання вшановано світлу пам'ять загиблих під час аварії у Чорнобилі.

Разом з тим, ліквідатори – вогнеборці отримали від працівників ДСНС фотоальбоми «Ймення зорі – Чорнобиль».

Крім того, за ініціативи керівництва ГУ ДСНС у Рівненській області в ніч з 25 на 26 квітня о 01:23 в час виникнення найбільшої техногенної аварії в історії людства, ветерани-ліквідатори в місті Рівне, вшановуючи пам'ять своїх колег запалили 29 лампадок біля пам’ятника Жертвам Чорнобильської катастрофи.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: За минулі вихідні на ...

КОМЕНТАРІ