Тернопільська громадськість вшанувала пам’ять про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Тернопільська громадськість вшанувала пам’ять про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

27.04.15 18:56 0 569
26 квітня, минуло 29 років з того часу, як увесь світ здригнувся від страшної звістки про аварію на Чорнобильській атомній електростанції. «Серед тих, хто першим кинувся рятувати світ від ядерної невидимої небезпеки, було і чимало тернопільських пожежників. Поїхали рятувати світ від катастрофи і наші правоохоронці, лікарі, водії, військові, будівельники… Усім ліквідаторам – низький уклін та пошана», – наголосив перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський, виступаючи перед учасниками мітингу-реквієму біля меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи.

Учасники вшанування хвилиною мовчання пом'янули усіх, кого забрала найбільша у 20 столітті ядерна катастрофа – і у перші дні аварії, і з тих, хто відійшов у засвіти від хвороб, спричинених опроміненням.

Керівництво обласної влади нагородило спільними грамотами ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Учасники мітингу пам'яті поклали квіти до меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи та до меморіальної дошки ліквідатора аварії, командира пожежного батальйону, почесного громадянина Тернополя Леоніда Кудринського, який проживав на проспекті Злуки.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині підбили ...
Наступна новина: 54 закарпатські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ