Керівники області та міста взяли участь у зустрічі Надзвичайного та повноважного Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта зі студентами і викладачами вінницьких вузів (+фото)

Керівники області та міста взяли участь у зустрічі Надзвичайного та повноважного Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта зі студентами і викладачами вінницьких вузів (+фото)

28.04.15 15:58 0 513
В приміщенні ВОДТРК «ВІНТЕРА» 27 квітня, в рамках проведення днів Америки у Вінниці, Надзвичайний та повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт виступив з промовою щодо політики США перед студентами та викладацьким складом Вінницьких вищих навчальних закладів.

У зустрічі також взяли участь голова ОДА Валерій Коровій, голова обласної Ради Сергій Свитко, в. о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов, керівники департаментів і управлінь облдержадміністрації та міськради.

Надзвичайний та повноважний Посол США в Україні поінформував учасників зустрічі про мету проведення тижня Америки з 27 квітня саме у Вінниці: «Ми прагнемо донести до вас невелику часточку смаку Америки через цілу низку інформативних, освітніх і культурних заходів, спрямованих на зміцнення зв'язків між американським і українським народами, для їх зближення у вирішенні питань,важливих для нас усіх».

Джеффрі Пайєтт підкреслив важливість реформ, які проводяться керівництвом нашої держави, відзначивши, що нині Україні доводиться боротись одночасно на трьох фронтах : «Перший фронт – військовий, проти танків та зенітних установок російської Федерації на Сході країни, фронт, який забрав уже більше 6 тисяч життів українців; Другий – війна за правду проти московської пропагандистської машини; Третій фронт – бій за модернізацію економіки України, боротьба з корупцією, яка так само загрожує вашій державі, як російські танки».

Він запевнив, що уряд Сполучених Штатів надаватиме фінансову, експертну та консультативну допомогу на реалізацію реформ в Україні, всіляко підтримуючи курс на децентралізацію влади та боротьбу з корупцією, зменшення впливу олігархів у бізнесі, спрощення податкового кодексу, реорганізації міліції, тощо.

Надзвичайний та повноважний Посол США в Україні відзначив Вінниччину, як лідера у реалізації багатьох прогресивних проектів, в т.ч і з залученням інвестиційних та грантових коштів. Він відзначив першість м. Вінниці та області у впровадженні системи електронного самоврядування та організації роботи «прозорих офісів», в тому числі у наданні послуг вимушено переселеним громадянам зі східних областей.

«До Вінниці переїхав і Донецький університет – один із найпрестижніших вузів України. Зараз США шукають можливості допомогти із ремонтом навчальних приміщень»,- запевнив Джеффрі Пайєтт.

Завершуючи зустріч, Надзвичайний та повноважний Посол США в Україні відповів на численні запитання присутніх.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці за участю ...
Наступна новина: Вже семеро лучан ...

КОМЕНТАРІ