Луцьк: микола Романюк ознайомився з ходом ремонтних робіт у дворах та вулицях міста

Луцьк: микола Романюк ознайомився з ходом ремонтних робіт у дворах та вулицях міста

28.04.15 15:00 0 568
Підрядні організації нині ведуть активні роботи з ремонту дорожнього покриття на вулицях і прибудинкових територіях. На окремих об'єктах лише розпочато підготовчі роботи, а на інших — підходять до завершення. міський голова Микола Романюк вирішив ознайомитися з ходом робіт.

Уже кілька років особливу увагу приділяють ремонту дворів. Міський голова неодноразово наголошував на необхідності комплексного підходу до таких робіт, аби було відновлено не лише дорожнє покриття, а й приведені у належний стан тротуарів, зовнішнього освітлення та встановлено ігрове обладнання і спортивні майданчики. Більшість з прибудинкових територій не ремонтувалися з часу здачі їх в експлуатацію. Природно, що за цей час вони піддавалися руйнуванню і зараз знаходяться у незадовільному стані. Нині майже завершуються роботи у дворі будинків на проспектах Соборності, 13 — Молоді, 21. Працівники ТзОВ “Луцька ДПМК”, яке є виконавцем робіт, уже вклали нове дорожнє покриття, відремонтували тротуари. Продовжуються роботи з ремонту пішохідних доріжок, що ведуть у двір. Крім того, буде встановлено додаткове ігрове обладнання на дитячому майданчику. Загальна кошторисна вартість робіт по ремонту прибудинкової території становить – 952,0 тис. грн.

Микола Романюк, оглянувши двір, залишився задоволений якістю робіт. Він подякував працівникам Луцької ДПМК за роботу. За його словами, претензій до них нема, адже ті прибудинкові території, що робилися у попередні роки, знаходяться у гарному стані і нарікань нема.

Також Микола Романюк зауважив, що депутати міської ради затвердили перелік з 35 прибудинкових територій, які ремонтуватимуть цьогоріч. 15 з них планували відремонтувати у минулому році. Однак, через певні причини не змогли зробити. Ремонт 15 дворів коштуватиме близько 11 млн грн і планують завершити у червні місяці.

Микола Романюк наголосив, що намагатимуться зробити усі 35 прибудинкових територій. За його словами, нині йде перевиконання бюджету за новими статтями, які передані у міські бюджети згідно програми децентралізації влади та внесення змін у бюджетний кодекс.

Оглянули міський голова Микола Романюк і директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький й хід робіт з ремонту тротуару на проспекті Соборності. Нині роботи тривають на відрізку від вулиці Гордіюк до Палацу урочистих подій. Роботи виконують працівники підприємства “Луцькавтодор”. Тут буде сучасний тротуар із бруківки з відведеною велодоріжкою. Крім того, проводиться й асфальтування заїздів у двори.

Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький зазначив, що буде встановлено й знаки, які сигналізуватимуть про наявність велодоріжки, та нанесено відповідну розмітку.

Тривають активні роботи з ремонту дорожнього покриття на вулиці Кравчука. Тут проведено фрезерування старого покриття і розпочато вкладання нового асфальту. Роботи тривають на відрізку від перехрестя з вулицею Гордіюк до вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів. Загальна кошторисна вартість становить – 1 194,0 тис. грн. Виконавець робіт ТзОВ „Луцькавтодор”.

Однак, культура окремих водіїв вимагає кращого. Попри встановлені відповідні дорожні знаки вони нехтують забороною і продовжують рух свіжовкладеним асфальтом.

Проводять працівники ТзОВ “Луцькавтодор” й ремонтні дороги з відновлення пішохідних доріжок на вулиці Конякіна. Нині тут зняли старе покриття, встановили нові бордюри і вистелили щебінь. Наступним етапом стане асфальтування. Вартість робіт становить 672 тис. грн.

Нещодавно завершилися роботи й з облаштування сучасного пішохідного переходу на вулиці Глушець біля центрального входу у парк культури і відпочинку імені Лесі Українки. Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький наголосив, що тут встановлено штучні обмежувачі швидкості з бруківки. За його словами, рішення про його облаштування було прийнято у зв'язку з тим, що тут дуже інтенсивний рух транспорту і попередній обмежувач швидкості постійно руйнувався, його потрібно було систематично відновлювати. Влаштування нового пішохідного переходу коштувало 65 тисяч гривень і роботи виконали працівники підприємства “Бетон Брук Сервіс”. Іван Кубіцький наголосив, що подібний пішохідний перехід облаштували на вулиці Чернишевсього біля ЗОШ № 13. У планах - зробити подібні об'єкти на вулиці Шопена (біля Палацу учнівської молоді) та проспекті Волі (біля гімназії № 4).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ