В Закарпатській області департаментом фінансів облдержадміністрації проводиться робота щодо підготовки показників для розрахунків реверсної та базової дотацій з державного бюджету місцевим бюджетам на 2016 рік.

В Закарпатській області департаментом фінансів облдержадміністрації проводиться робота щодо підготовки показників для розрахунків реверсної та базової дотацій з державного бюджету місцевим бюджетам на 2016 рік.

28.04.15 13:30 0 662
Департаментом фінансів облдержадміністрації проводиться робота щодо підготовки та надання Міністерству фінансів України показників для розрахунків реверсної та базової дотацій з державного бюджету місцевим бюджетам на 2016 рік.

Розрахунок обсягів вказаних дотацій на 2016 рік здійснюватиметься Міністерством фінансів України на підставі показників фактичних надходжень податку на доходи фізичних осіб (до бюджетів міст обласного значення, районів і обласного бюджету) та податку на прибуток приватного сектору економіки (до обласного бюджету) за 2014 рік. Зазначена інформація буде надаватися з урахуванням вимог статей 64 та 66 Бюджетного кодексу України.

Крім того, при розрахунку обсягу дотацій (базової/реверсної) Міністерством фінансів України враховуватиметься наявне населення станом на 01.01.2015 року згідно з даними Державної служби статистики України.

Базову (трансферт, що надається з державного бюджету місцевим бюджетам) та реверсну (трансферт, що передається до державного бюджету з місцевих бюджетів) дотації запроваджено з 1 січня 2015 року в ході реформування міжбюджетних відносин як інструмент бюджетного вирівнювання місцевих бюджетів, яке передбачає вирівнювання податкоспроможності територій залежно від рівня надходжень на одного жителя. Порядок здійснення вирівнювання регулюється статтями 98 та 99 Бюджетного кодексу України.

Довідково: На 2015 рік базову дотацію передбачено в Закарпатській області бюджетам міста Хуста та всіх районів, а також обласному бюджету у загальній сумі 467,3 млн.грн. Одночасно реверсна дотація передається до державного бюджету з бюджетів міст Ужгорода, Мукачева та Чопа, загальна річна сума становитиме 30,0 млн.гривень. За станом на 1 квітня 2015 року вказані трансферти перераховано у повному обсязі до запланованих на цей період показників.

Департамент фінансів Закарпатської ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ