На Тернопільщині вшанують пам’ять жертв Другої світової війни

На Тернопільщині вшанують пам’ять жертв Другої світової війни

28.04.15 08:23 0 557
День пам'яті і примирення відзначать 8 травня на Тернопільщині.

Про це повідомили на засіданні оргкомітету, яке відбулося 27 квітня у Тернопільській облдержадміністрації.

«Кардинально міняється концепція відзначення заходів, пов'язаних із вшануванням жертв Другої світової війни, - наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. – Всі заходи, які відбуватимуться 8-9 травня, проходитимуть під гаслом «Пам'ятаймо – перемагаймо!». Це означає, що ми повністю повертаємося до європейських традицій відзначення 8 травня - у форматі поминальних заходів по всій області».

Степан Барна наголосив, що влада, громадськість має віддати шану як тим, хто боронив Батьківщину десятки років тому, так і нинішнім її захисникам.

«Усі захисники Вітчизни різних років мають бути гідно пошановані, а у всіх без винятку заходах, які відбуватимуться на Тернопіллі, мають бути залучені і ветерани, і бійці АТО», - акцентував увагу голова ОДА.

Усім відповідальним за організацію заходів на місцях очільник області нагадав, що символ свята – червоний мак, який символізує примирення і розуміння між всіма країнами.

Як повідомив директор департаменту культури, релігій та національностей облдержадміністрації Григорій Шергей, з нагоди днів пам'яті та примирення і в обласному центрі, і в інших населених пунктах області заплановано чимало заходів. Зокрема, 8 травня мітинг-реквієм та покладання квітів відбудеться у парку Слави біля скульптурної композиції «Материнський поклик».

Молитимуться у цей день і на Микулинецькому кладовищі, біля могили жертв політичних репресій, пам'ятного хреста жертвам всіх воєн, на могилах загиблим в АТО бійців. У храмах області відправлять заупокійні богослужіння та молебні за мир і спокій в Україні. Також у планах – документальні виставки, круглі столи, уроки-зустрічі для школярів із ветеранами Другої світової війни та учасниками АТО, відвідини інвалідів війни тощо.

Також голова Тернопільської ОДА наголосив на заходах безпеки впродовж 8-9 травня.

«Ми не маємо права допустити будь-яких провокацій, - наголосив Степан Барна. – Однак вже зараз є повідомлення про можливі диверсії».

Очільник Тернопільщини доручив правоохоронцям проведення профілактичної роботи, а ближче 8 травня - організації посиленого чергування, особливо на автостанціях та в інших місцях великого скупчення людей. Правоохоронці уже зараз відпрацьовують посилений варіант несення служби у зазначені дні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: директора ...

КОМЕНТАРІ