Відбувся українсько-польський семінар «Експорт до ЄС: особливості сертифікації продукції»

Відбувся українсько-польський семінар «Експорт до ЄС: особливості сертифікації продукції»

28.04.15 12:50 0 574
Представники Центру досліджень, атестації і сертифікації з Глівіц (Республіка Польща) розповіли про особливості сертифікації продукції під час українсько-польського семінару „Експорт до ЄС: особливості сертифікації продукції”.

Семінар відбувся 27 квітня, участь у ньому взяли Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, керівник Українського центру бізнесу у Варшаві Ян Маньковский, керівник ГО „Асоціація аудиторів системи управління якістю” Ольга Колос, голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, голова облради Василь Хомінець.

Під час семінару проінформували про базові аспекти вільного руху товарів всередині ЄС; виведення продукції на міжнародний (європейський) ринок; імпорт продукції з країн, що не входять в ЄС; вимоги до продукції; оцінку відповідності; нагляд за ринком.

Очільник області наголосив на важливості співпраці з польськими підприємцями.

«Польща є найбільшим зовнішньоекономічним партнером для Тернопільщини, - зауважив Степан Барна. – Ми є відкритими до співпраці з польськими підприємцями, готові сприяти втіленню відповідних проектів в області. Нашою метою є створення привабливих умов для інвесторів, а у перспективі - вихід на зовнішні ринки із власними ініціативами».

Сприятиме залученню польських інвесторів на Тернопільщину і консульство Польщі в Луцьку, зазначила Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи.

«Нам потрібно вивчити вимоги, які висуває європейський ринок, - зазначила вона. – Це дасть змогу значно збільшити обсяги експорту. Ситуація в Україні зараз нелегка і створює негативний клімат для інвесторів. Ми будемо працювати в інформаційному плані та на прикладі уже існуючих партнерів залучати інших представників до співпраці».

Подякував за співпрацю польським представникам заступник голови ОДА Леонід Бицюра.

«Структура експорту в області останнім часом значно змінилась. Ми шукаємо перспективи на західному ринку. Це дає змогу не лише вигідно продати продукт, а й значно вдосконалити його якість. Досвід, яким діляться з нами польські представники, є безцінним».

Керівник громадської організації «Асоціація аудиторів системи управління якістю» Ольга Колос закликала підприємців області долучатись до співпраці з польськими представниками та готуватись до репрезентація товарів на європейському ринку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ