У Рівненській області рятувальники вчать школярів як діяти у разі надзвичайних ситуацій

У Рівненській області рятувальники вчать школярів як діяти у разі надзвичайних ситуацій

28.04.15 10:42 0 554
У нинішній складний для України та її громадян час кожна особа повинна знати основні правила поводження в екстремальних ситуаціях. Особливо це стосується дітей, адже на момент виникнення надзвичайної події вони можуть знаходитися далеко від батьків чи інших дорослих. Відтак, рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій проводять в навчальних закладах району лекції з питань цивільного захисту.

Так, 27 квітня співробітники Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС відвідали загальноосвітню школу І-ІІІ ст. в селі Суховоля. Там рятувальники провели для школярів урок з цивільного захисту та пожежної безпеку, в ході якого розповіли дітям, як треба діяти у випадку знаходження вибухонебезпечного предмету, як користуватися вогнегасниками та протигазами. Особливо співробітники ДСНС наголосили на порядку дій у разі терористичного акту чи його загрози: що слід класти в екстрену валізу, як поводитися під час нападу і де ховатися у випадку небезпеки.

В ході зустрічі працівники Служби порятунку продемонстрували школярам навчальні відеофільми щодо дій в разі знаходження вибухонебезпечних предметів (артснарядів, мін, гранат тощо), правил укриття в захисних спорудах цивільного захисту, та порядку дій при виникненні пожежі.

Після цього рятувальники вручали дітям листівки з переліком основних правил безпеки при настанні надзвичайної ситуації, аби вдома школярі могли закріпити отримані знання. Подібні заняття покликані підвищити обізнаність молоді у питаннях цивільного захисту і теоретично підготувати школярів до дій у будь-яких непередбачуваних ситуаціях.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області з ...
Наступна новина: Рівненщина: на Сарненщині ...

КОМЕНТАРІ