Рівненська область: чергова група рятувальників опанувала курси з надання домедичної допомоги в Республіці Польща

Рівненська область: чергова група рятувальників опанувала курси з надання домедичної допомоги в Республіці Польща

28.04.15 17:21 0 656
26 квітня на Рівненщину з Республіки Польща повернулася чергова група співробітників Головного управління ДСНС, що пройшла навчальні курси з надання домедичної допомоги в місті Ченстохов на базі Центральної Державної школи пожежної охорони.

Протягом тижня десять рівненських рятувальників опановували як теоретичні, так і практичні знання з домедичної допомоги людині, яка потрапила у ту чи іншу надзвичайну подію. Польські колеги продемонстрували українським фахівцям порядок проведення первинного огляду постраждалого, заходи зі штучної вентиляції легень без спеціального устаткування та техніку виконання закритого (непрямого) масажу серця тощо. Велика увага в ході занять приділялась навчанню надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод, адже така необхідність виникає чи не найчастіше. Також, рівненські вогнеборці дізналися особливості порятунку потопельників та самогубців. По закінченню стажування кожен співробітник Головного управління Держслужби з НС отримав підтверджуючий сертифікат.

Разом з тим, за час відрядження рівненські рятувальники ознайомилися з новинками аварійно-рятувальної техніки та спорядження, що знаходять на озброєнні у польських вогнеборців. Також співробітники Держслужби з НС вивчили особливості організації та несення служби польськими колегами.

«В цьому місяці це вже третя група наших співробітників, що відвідала навчальний заклад в Республіці Польща. Така робота триває завдяки налагодженому тісному контакту між Головним управлінням ДСНС з польськими колегами та суттєвій організаційній допомозі обласної влади Рівненщини. Надалі ми плануємо ще більш посилити нашу співпрацю, адже це дозволяє значно підвищити рівень підготовки фахівців ДСНС у галузі аварійно-рятувальних робіт та пожежній справі, а також перейняти європейський досвід в системі та організації Служби порятунку», - зазначив полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині вшанували ...
Наступна новина: У Тернополі відбувся ...

КОМЕНТАРІ