В Житомирській області за добу дві людини потрапило до реанімації через укуси плазунів

В Житомирській області за добу дві людини потрапило до реанімації через укуси плазунів

28.04.15 16:24 0 528
На території області вже зафіксовано одразу два випадки укусів людей зміями. Перший із них трапився 26 квітня у селі Сташки Овруцького району. 50-річний чоловік, перебуваючи у лісі, вийшов на узбіччя дороги, де його за гомілку і вкусив плазун. «Каретою» швидкої допомоги потерпілого було госпіталізовано до реанімаційного відділення Овруцької центральної районної лікарні. Стан його здоров’я задовільний.

Друга неприємна подія трапилася того ж дня із 46-річним мешканцем міста Овруч. Компанія друзів відпочивала на природі. Один із них побачив змію-мідянку та почав з нею гратися – за що і поплатися укусом у руку. Медиками його було відразу ж доставлено до реанімаційного відділення Овруцької ЦРЛ. Наразі потерпілий вже перебуває у терапевтичному відділенні лікувального закладу. Його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Враховуючи зазначене, рятувальники Житомирщини застерігають населення області! Укус змії може мати дуже серйозні наслідки, тому що отрута швидко вражає життєво важливі системи організму людини: серцево-судинну, кровотворну, нервову. У вкушеного вже через півгодини наступають загальні ознаки отруєння: слабкість, головний біль, блювота, задишка, запаморочення, з'являється набряклість тканин тощо.

Змії поширені в заболочених місцях, болотах, біля зарослих озер і ставків, у горах та пустелях. Будучи нічними тваринами, удень вони ховаються в старих пнях, у копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев. Саме тому ці предмети краще не торкатися руками, а користуватися ціпком.

Особливо уважними треба бути у занедбаних кар'єрах, серед кам'яних руїн, у закинутих будівлях. Змії іноді навіть оселяються на місцях, залишених людиною.

У перші хвилини після укусу варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани. Кров'янисту рідину, що відсмоктується, треба відразу ж спльовувати. Відсмоктування не можуть робити люди, у яких у роті є язви та ранки. Потім з підручних матеріалів на уражену кінцівку накладають шину і вживають заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікувальну установу.

Отож прислухайтесь до порад фахівців та будьте максимально обережними!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: За фактом неправомірних дій ...

КОМЕНТАРІ