Чернігівська область: протягом вихідних вогнеборці ліквідували 25 пожеж,що сталися внаслідок спалювання сухої рослинності та необережного поводження з вогнем,одна людина загинула

Чернігівська область: протягом вихідних вогнеборці ліквідували 25 пожеж,що сталися внаслідок спалювання сухої рослинності та необережного поводження з вогнем,одна людина загинула

28.04.15 09:37 0 550
У зв’язку з сухою і теплою погодою, на території області щоденно виникають десятки пожеж з причини необережного поводження з вогнем та спалювання громадянами сухої рослинності. Протягом вихідних днів вогнеборці Державної служби з надзвичайних ситуацій Чернігівщини ліквідували 25 пожеж, з яких 2 загоряння на площі 10,5 га у лісових масивах, 10 - у житловому секторі та 13 у екологічних системах. Під час пожеж одна людина загинула, вогнем знищено та пошкоджено 13 будівель і споруд.

Так, 25 квітня о 16:10 до Служби порятунку «101» у Щорському районі надійшло повідомлення про загоряння від сухої трави неексплуатуємих житлового будинку та 2 споруд господарчого призначення у с. Загребельна Слобода. Вогнеборці 8-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру майже за 2,5 години ліквідували займання та врятували поруч розташовані 4 житлові будинки. На відкритій території неподалік згарища було виявлено тіло 77-річного місцевого жителя. Ймовірніше за все, під час спроб самотужки загасити вогонь, який поширювався на житловий будинок, чоловікові від задушливого диму стало зле. Причину його смерті встановлюють правоохоронці.

Цього ж дня на відкритій території поблизу с. Лави Сосницького району вогнеборці ліквідували пожежу сухої рослинності на площі понад 4 га.

Наступного дня біля с. Ковпита Чернігівського району ліквідовано пожежу 9 га настилу в лісі.

Рятувальники звертаються до населення з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки, не розпалювати вогнища у лісопаркових зонах та бути обережними у поводженні з вогнем.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Ветерани Луцька знову ...

КОМЕНТАРІ