В Рівному 28 квітня - Всесвітній день охорони праці

В Рівному 28 квітня - Всесвітній день охорони праці

28.04.15 14:18 0 582
Девіз 2015 року – «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці»

Шановні рівняни, працівники підприємств, установ та організацій!

З метою попередження та запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням та аваріям на виробництві, Міжнародна організація праці (МОП) оголосила щорічне проведення "Всесвітнього дня охорони праці".

Указом Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/ 2006 в державі офіційно встановлено День охорони праці, що відзначається 28 квітня. У 2015 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією МОП відзначатиметься під девізом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».

Культура охорони праці – це створення чітко сформульованої системи прав, обов'язків та сфер відповідальності, де принцип профілактики має найвищий пріоритет. Безпечні та здорові умови праці визначаються не тільки чинною законодавчою базою, а й загальним рівнем цивілізованості, виробничої культури та соціально-економічного розвитку суспільства.

Основоположний принцип державної політики повністю відповідає МОП щодо проведення Всесвітнього дня охорони праці.

Система управління охороною праці – це сукупність методів та засобів, які сприяють запобіганню нещасним випадкам та професійним захворюванням на виробництві, у галузі, у регіоні на основі заходів, спрямованих на виконання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

Зважаючи на важливість створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, Організаційний комітет звертається до керівників і працівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності, профспілкових організацій, об'єднань роботодавців із закликом підтримати ініціативу та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та вимог Закону України «Про охорону праці».

Охорона праці є невід'ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Саме тому важливо пам'ятати, що розвиток культури охорони праці у суспільстві – запорука збереження здоров'я та життя працівників.

БАЖАЄМО ПЛІДНОЇ ТА БЕЗПЕЧНОЇ ПРАЦІ!!!

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: на ...
Наступна новина: У Рівному судитимуть ...

КОМЕНТАРІ