«Експорт до ЄС: особливості сертифікації продукції»

«Експорт до ЄС: особливості сертифікації продукції»

28.04.15 11:57 0 749
Україно-польський семінар для підприємців області відбувається 27 квітня, у Центрі Євростудій Тернопільського національного економічного університету. Учасників зібрання вітали голова обласної ради Василь Хомінець, голова ОДА Степан Барна, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, керівник Українського центру бізнесу у Варшаві Ян Маньковскі.

«Мені надзвичайно приємно привітати усіх від імені депутатського корпусу Тернопільської обласної ради з проведенням такого заходу у Тернополі, який дозволить більш продуктивно допомагати тернопільському бізнесу експортувати свою продукцію на зовнішні ринки, – наголосив Василь Хомінець. – Тернопільська обласна рада приділяє значну увагу утвердженню позитивного іміджу області на міжнародному рівні і представленні її як території, сприятливої для інвестування і ведення бізнесу. Так, сесія обласної ради затвердила Програму міжрегіонального та зовнішньоекономічного співробітництва Тернопільської області на 2014 – 2017 роки. Одним із основних її завдань є надання сприяння суб'єктам підприємницької діяльності у збільшенні товарообороту та зростанні експортного потенціалу, організації спільних виробництв, залучення міжнародної технічної допомоги та коштів європейських структурних фондів тощо. Проведення сьогоднішнього семінару приємно засвідчує, що польські колеги готові ділитися своїм досвідом. І не тільки у сфері народного врядування та розвитку місцевих громад, а й у сфері зовнішньої торгівлі, зокрема, у питаннях експорту до Європейського Союзу та особливостей проведення сертифікації продукції з врахуванням вимог ЄС. Переконаний, що, не дивлячись навіть на складні обставини, в яких перебуває наша держава, Україна буде впевнено рухатися до Європи та інтегруватись у міжнародне співтовариство».

У програмі семінару, який проводять представники Центру досліджень, атестації і сертифікації (ОВАС) з м. Глівіц (Польща), такі питання як шляхи виведення продукції на міжнародний ринок, вимоги до продукції, оцінка відповідності, нагляд за ринком тощо.

Під час семінару також будуть обговорюватися питання актуальних напрямків співробітництва із Українським центром бізнесу у Варшаві.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Співачка Джамали поділилась ...

КОМЕНТАРІ