В Луцьку налагодження єпархіальної співпраці з м. Віднем

В Луцьку налагодження єпархіальної співпраці з м. Віднем

29.04.15 15:37 0 579
Напередодні Великодніх свят Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з відділом організації благодійності та соціального служіння Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату провів благодійний захід для дітей, чиї батьки загинули на Сході у рамках проведення АТО та дітей, батьки яких перебували у військовому госпіталі внаслідок отриманих захворювань в зоні АТО. Митрополит Михаїл разом з малечею розписували писанки. Окрім цікавих духовних бесід, діти отримали можливість привітати своїх однолітків з м. Відень (Австрія) з нагоди Великодніх свят.

Завдяки парафії Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП, Української суботньої школи та Загальноосвітньої школи "Ерудит"м. Відень відбувся обмін подарунками між дітьми. Віденські діти також передали своїм одноліткам подаруночки та невелику суму коштів для придбання подарункових продуктових сертифікатів.

Працівники центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді запросили у неділю 26 квітня дітей на екскурсію у Свято-Миколаївський чоловічий монастир с. Жидичин. Діти та батьки ознайомили з історією обителі, а також побачили стародруки у бібліотеці монастиря . У монастирі зберігається навіть Євангеліє, написане від руки ченцями – гусячим пером та чорнилами.

Побували на Святодухівському Скиті, де по особливому звершують богослужіння монахи. Ієромонах отець Никодим розказав безліч історій про історичне минули монастиря, ділився побутом та уставами братії. Усі охочі мали можливість приклонитися до ікон та подати записки за здоров'я своєї родини.

Ігумен Костянтин потурбувався про транспорт та перевезення дітей з супрoводжуючими.

День направду видався цікавим та змістовним. Особлива молитовна аура монастиря зачарувала усіх учасників екскурсії.

Вікторія Лесюк, завідувач відділу організації благодійності та соціального служіння єпархії, вручила діткам подарунки та подарункові сертифікати, а також висловила сподівання про подальшу співпрацю та допомогу родинам від Віденської діаспори та Волинської єпархії УПЦ КП. «Підтримка у цей нелегкий час - ще один доказ того, що українці у всьому світі, та й навіть діти,- єдині у своїх прагненнях та любові до Батьківщини», - сказала Валерія Лесюк.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що Луцька міська рада активно працює у напрямку допомоги сім'ям учасникам АТО і на особливому контролі - робота з сім'ями, які, на жаль, втратили своїх годувальників. «Прийнята Комплексна програма підтримки родин, проводиться багато різноманітних благодійних заходів. У Центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді працює Кабінет екстреної допомоги для надання адресної підтримки кожній потребуючій родині. Для дітей намагаємось створити маленький острівок змістовного проведення часу та дозвілля, працюємо із соціально відповідальним бізнесом щодо залучення дітей до різних розважальних програм та заходів. Працюють психологи, які постійно проводять соціально-психологічну роботу», - сказала Ліна Галан.

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді 256042, 715005

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ