Волинь: для вихованців дитсадка,які разом із ліквідаторами заклали фруктовий сад,рятувальники провели акцію «Запобігти,врятувати,допомогти»

Волинь: для вихованців дитсадка,які разом із ліквідаторами заклали фруктовий сад,рятувальники провели акцію «Запобігти,врятувати,допомогти»

29.04.15 08:44 0 575
28 квітня у дошкільному навчальному закладі № 34 «Марічка» міста Луцька представники органів місцевої влади за участю ліквідаторів аварії на ЧАЕС, педагогів та батьків посадили фруктовий сад у пам’ять про 29-у річницю з дня найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Долучилися до заходу й рятувальники ДСНС, які провели для вихованців дитсадка акцію «Запобігти, врятувати, допомогти».

В урочистій частині дійства присутні говорили про необхідність завжди пам’ятати про страшну трагедію, що забрала життя тисяч людей, а ще десятки тисяч громадян поплатилися власним здоров’ям. Йшлося й про священний обов’язок прийдешніх поколінь – пам’ятати безсмертний подвиг ліквідаторів, які надлюдськими зусиллями зупинили радіоактивну чуму.

Гостей свята дітлахи порадували концертною програмою: декламували вірші та співали пісень, у яких чітко проглядалися домінуючі ноти оптимізму – адже життя триває всупереч усім негараздам.

Після висаджування дерев відбулася церемонія відкриття пам’ятної дошки, на якій зафіксовано посвяту до 29-ої річниці з дня аварії на ЧАЕС та зазначено головних учасників дійства – ліквідаторів, які без перебільшення врятували світ, та вихованців дитсадка, яким цей світ належить.

Шквал емоцій викликала у наймолодших учасників свята завершальна частина дійства – демонстрація можливостей пожежно-рятувальної техніки. На подвір’ї дитсадка поблизу закладеного саду співробітники ДСНС встановили пожежний автомобіль першої допомоги. Діти обступили автомашину зусібіч, тож мали змогу ретельно роздивитися, як вона працює, а також побачити, як пневматичним інструментом рятувальники розрізають металеві предмети різних габаритів. Дошкільнята приміряли ще й пожежну каску та бойове спорядження, а тоді буквально штурмували кабіну пожежного авто – усі прагнули відчути себе справжніми рятувальниками.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області до ...
Наступна новина: У Хмельницькій філії ...

КОМЕНТАРІ