На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу на елеваторі

На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу на елеваторі

29.04.15 12:09 0 668
Днями на ТОВ «Кононівський елеватор» Балинської дільниці в м. Дунаївці відбулися комплексні навчання з реагування на надзвичайні ситуації, метою яких було відпрацювання взаємодії чергових караулів пожежно-рятувальних частини із добровільною пожежною дружиною, адміністрацією об’єкта та службами взаємодії щодо організації гасіння пожежі на об’єкті зберігання та переробки зернопродуктів.

За тактичним задумом, внаслідок перепаду напруги, вийшла з ладу автоматика зерносушарки. В результаті, сталося несанкціоноване перенагрівання зернопродуктів. Первинні дії з ліквідації пожежі розпочала здійснювати добровільна пожежна дружина об’єкта, яка, в першу чергу, повідомила про виникнення пожежі пожежно-рятувальним підрозділам, а після цього наповнила сухотруби, що передбачені для цілей пожежогасіння. Тим часом густий дим розповсюдився всією площею першого та другого мінусових поверхів робочої башти. З виробничих приміщень самостійно не змогли вийти два працівники.

На момент прибуття підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій черговий персонал об’єкта знеструмив підприємство від електрощитової. Рятувальники зосередили всі сили і засоби для порятунку людей із будівлі робочої башти. Під час роботи в непридатному для дихання середовищі ланкою газодимозахисників знайдено двох «потерпілих», яких вогнеборці евакуювали з задимленого середовища. Для подолання димового бар’єру потерпілим одягли протигази. Крім того, рятувальники подали ствол на гасіння від сухотруба, який попередньо заповнили водою працівники добровільної пожежної дружини.

На місці пожежі працівники «швидкої» надали медичну допомогу «потерпілим», службовці управління внутрішніх справ здійснили охорону об’єкта, перекрили рух автомобілів для полегшення роботи оперативної техніки, в свою чергу, газовики та працівники Дунаєвецького РЕМ припинили газо- та електропостачання до об’єкту.

Виконання цих дій яскраво свідчить про взаємодію підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій із добровільною пожежної дружини та службами взаємодії району.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: працівники ...
Наступна новина: У Львівській області на ...

КОМЕНТАРІ