В Житомирській області з метою попередження пожеж рятувальники та Церква об’єднали свої зусилля

В Житомирській області з метою попередження пожеж рятувальники та Церква об’єднали свої зусилля

29.04.15 16:01 0 519
28 квітня настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан спільно із тимчасово виконуючим обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василем Кучиним урочисто підписали Звернення до прихожан, у якому закликали населення дотримуватися правил безпеки у весняний період, особливо під час відзначення травневих свят та берегти Богом дароване життя.

Такий вид проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців області обраний невипадково. Ситуація, що склалася в області з пожежами та їх наслідками, викликає серйозне занепокоєння і змушує рятувальників області шукати інші шляхи впливу на свідомість населення. Адже, незважаючи на комплекс вжитих заходів щодо запобігання травмуванню та загибелі людей на пожежах, їх кількість залишається досить високою.

Переважна більшість трагедій зареєстрована в житловому секторі. Основними причинами їх виникнення є необережне поводження з вогнем, найчастіше через паління у ліжку в нетверезому стані, порушення правил експлуатації приладів опалення та електрообладнання у зимовий період. А з початком весняно-польових робіт, прибиранням присадибних ділянок і випалюванням залишків минулорічної рослинності додалася значна кількість пожеж через недотримання правил використання відкритого вогню, зокрема, розведення багаття у вітряну погоду. Найчастіше жертвами вогню стають люди похилого віку, самотні громадяни, інваліди, які за умов нелегкого життя та певних труднощів залишаються найбільш незахищеними, а також люди, які ведуть асоціальний спосіб життя. Тому всім оточуючим необхідно приділяти їм більше уваги, зважати на їх слабкості, не дати можливості зробити невірний крок, - підкреслив у своїй промові представник Православної церкви.

Співробітники ДСНС за допомогою засобів масової інформації, виступів перед населенням постійно проводять роз’яснювальну роботу. Проте не всі люди мають можливість передплачувати періодичні відання, слухати радіо та дивитися телевізор. Водночас багато віруючих людей прислуховуються до слова Господнього. При проведенні церемонії тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в Житомирській області Василь Кучин, висловив переконання, що об’єднавши зусилля Служби порятунку «101» та Церкви, з’явилася додаткова можливість значно підвищити рівень обізнаності населення з правил безпеки життєдіяльності, вплинути на свідомість кожного громадянина, а значить не тільки попередити та застерегти, а й зарадити непоправному лиху. Зі свого боку отець Богдан запевнив присутніх, що тексти звернень будуть оприлюднені в церковних засобах масової інформації та використані у проповідях.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Вінничині групу ...

КОМЕНТАРІ