Житомирська область: за добу на території області сталося 2 загорання сухостою

Житомирська область: за добу на території області сталося 2 загорання сухостою

29.04.15 10:41 0 577
27 квітня о 19:50 на пункт зв’язку 18-ї державної пожежно-рятувальної частини смт Ємільчино надійшло повідомлення про пожежу в с.Вірівка.

Прибулі за викликом рятувальники з’ясували, що горить сухостій. Завдяки оперативній і злагодженій роботі бійців ДСНС о 20:26 займання вдалось локалізувати. О 21:20 пожежа була повністю ліквідована. Також вогнеборці не допустили розповсюдження вогню на розташовані неподалік житлові будинки. Вогнем знищено близько 2га сухої трави.

Не виключено, що займання могло статися через занесення стороннього джерела запалення. Однак остаточна причина наразі встановлюється.

Зважаючи на досвід у ліквідації пожеж у весняний період, рятувальники застерігають не кидати у траву, на узбіччя непогашені недопалки, а також розводити багаття, оскільки найчастіше це обертається займанням легкозаймистих дерев’яних господарських споруд, сухих кормів та нищівними пожежами в екосистемах.

Зокрема, о 00:29 до рятувальників Коростенського району надійшов виклик, що в с.Веселівка на землях запасу Ушомирської с/р горіла суха рослинність.

Прибувши на місце події вогнеборці встановили, що полум’я рухається в сторону лісу. Не гаючи часу, надзвичайники приступили до роботи. Професійними діями працівники ДСНС локалізували пожежу о 01:03, не допустивши її розповсюдження. Остаточна ліквідація відбулась о 01:38. Проте вогонь встиг знищити 3га сухостою.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у дошкільному ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ