В Закарпатській області рятувальники спільно з лісниками тренувалися приборкувати лісові пожежі

В Закарпатській області рятувальники спільно з лісниками тренувалися приборкувати лісові пожежі

29.04.15 14:57 0 599
Днями рятувальники Мукачівського, Іршавського та Рахівського районів спільно з представниками лісових господарств та медиками провели навчання по гасінню лісових пожеж та надання допомоги потерпілим.

Мукачівські рятувальники з місцевими лісниками тренувалися у с. Березинка. За тактичним задумом, з невстановленої причини загорілося близько гектара сухої трави біля лісового масиву. Через сильний вітер вогонь перекинувся на ліс, де загорілася суха підстилка на площі більше 2 гектарів. Внаслідок надзвичайної ситуації 3 особи отримали опіки. Для ліквідації пожежі першими прибули працівники лісової охорони держлісгоспу. Зважаючи на складність ситуації, приймається рішення аби залучити до ліквідації пожежі рятувальні підрозділи Мукачівського району.

Спільними зусиллями з використанням ранцевих вогнегасників, шанцевого інструменту та пожежної техніки «загорання» вдалося ліквідувати.

Майже аналогічний сценарій відпрацьовувався й у Рахівському районі на базі Великобичківського лісомисливського господарства.

У Іршавському районі рятувальники вдосконалювали спільні дії щодо гасіння пожеж у Довжанському лісомисливському господарстві. В даному випадку за сценарієм горіла будівля держлісгоспу.

Як вважають в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області, метою проведення таких заходів є перевірка готовності та взаємодії усіх органів та служб, які залучаються до гасіння лісових пожеж. Також практично відпрацьовуються мобілізаційні Плани залучення сил та засобів під час гасіння в екосистемах краю.

Рятувальники ж у свою чергу наголошують на дотриманні правил пожежної безпеки громадянами, особливо в період високого класу пожежної небезпеки на території області. Зазвичай до виникнення пожеж призводить людська необережність і необізнаність під час прибирання територій дачних ділянок, які знаходяться поруч з лісовими масивами, та безпосередньо під час відпочинку на природі. Необережно кинутий недопалок у лісі або ж неправильне розпалювання вогнища може призвести до непоправного…

Будьте обережні та бережіть природу Карпат!

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29.04. – 26.05 – в ...
Наступна новина: Прокурор Волині здійснив ...

КОМЕНТАРІ