Чернігівська область: нехтування громадянами застережень рятувальників призводить до щоденного виникнення десятків пожеж з причини спалювання сухої рослинності

Чернігівська область: нехтування громадянами застережень рятувальників призводить до щоденного виникнення десятків пожеж з причини спалювання сухої рослинності

29.04.15 08:03 0 539
Рятувальники Чернігівщини через засоби масової інформації, під час проведення інструктажів з населенням в ході профілактичних відпрацювань житлового сектору постійно доводять вимоги правил пожежної безпеки у побуті та роз'яснюють небезпеку спалювання сміття та сухої рослинності. Проте, несвідомі мешканці області продовжують нехтувати застереженнями рятувальників і як результат, з початку березня внаслідок неконтрольованого спалювання сміття та сухостою на Чернігівщині виникло 30 пожеж підстилки у лісових масивах, 429 - у екосистемах та 291 - у житловому секторі громадян. Лише протягом минулої доби вогнеборці ліквідували 9 пожеж із вищезазначеної причини.

27 квітня о 16:25 до Служби порятунку "101" у Семенівському районі надійшло повідомлення про загоряння нежитлового господарства на околиці с. Жадове. До місця пригоди прибули вогнеборці місцевої пожежної команди та пожежно-рятувальний підрозділ з райцентру. Спільними оперативними діями пожежу о 16:55 локалізували, а о 17:05 остаточно ліквідували, в ході чого врятовано житловий будинок та літню кухню, які останнім часом не експлуатувалися.

Як з'ясувалося, причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем невідомої особи, в результаті чого загорілась суха трава на відкритій місцевості. Поривами вітру вогонь перекинувся на господарство й знищив покрівлю літньої кухні та сарай.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертаються до громадян з проханням проявляти обережність у поводженні з вогнем та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ