У Рівненській області під час відпочинку в лісі не забувайте про вимоги пожежної безпеки

У Рівненській області під час відпочинку в лісі не забувайте про вимоги пожежної безпеки

29.04.15 13:14 0 658
З настанням теплої та сухої погоди зростає небезпека виникнення пожеж в лісових масивах. На жаль, цьому факту сприяє і поведінка громадян, що масово виїжджають на відпочинок за місто — на дачу, до води, у ліс. Перебуваючи на лоні природи люди часто забувають про правила поведінки, спричиняючи пожежі.

Щорічно в державі реєструється, в залежності від гідрометеорологічних умов у середньому від 2,5 до 7,5 тисяч лісових пожеж, які завдають шкоди навколишньому середовищу і великих збитків народному господарству. До того ж такі пожежі приборкати дуже важко. Лісові пожежі виникають з різних причин. Але «корінь» зла криється у людській халатності та безвідповідальності через кинутий недопалок, залишене без нагляду багаття.

Служба пожежної безпеки УМЗ УМВС України у Рівненській області звертається до усіх громадян із застереженням: перебуваючи в лісовій та парковій зоні на відпочинку, не забувати про дотримання вимог пожежної безпеки. Це, передусім, стосується вибору й підготовки місця для вогнища. Його найкраще розпалювати на березі річок або озер, неподалік від води і, звісно, подалі від хвойних насаджень, торфовищ, сухостою.

Якщо вогнище розпалюється у лісі, то це повинна бути ретельно очищена від легкозаймистих матеріалів ділянка, оточена з усіх сторін піщаним чи земляним валом. Обов`язково слід мати запас води, щоб надійно залити вогнище в разі його неконтрольованого поширення та повністю загасити після відпочинку. За тривалої жаркої сухої погоди розпалювати вогнище слід особливо обережно, адже залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозаймання лісових масивів. Якщо виникла пожежа потрібно негайно, використовуючи гілки із зеленим листям як віники, збити вогонь, після чого засипати його піском або землею. Коли вогонь не вдається приборкати, негайно повідомте про це на лінію «101».

Служба пожежної безпеки УМЗ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді відбудеться ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ