На Івано-Франківщині у сфері земельних відносин виявлено 10 злочинів зі збитками понад 100 тисяч гривень

На Івано-Франківщині у сфері земельних відносин виявлено 10 злочинів зі збитками понад 100 тисяч гривень

29.04.15 09:13 0 608
Загалом цього року працівники прикарпатських підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю задокументували 19 кримінальних правопорушень, пов'язаних з незаконними операціями із землею.

З числа виявлених правоохоронцями Івано-Франківщини злочинів 4 відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких, 9 таких кримінальних правопорушень виявлено у сфері службової діяльності, 2 факти пов'язані з самовільним захопленням земель.

У розрізі предметів незаконних посягань за цільовим призначенням ситуація виглядає наступним чином: 5 викритих кримінальних правопорушень пов'язані із землями сільськогосподарського призначення, 4 - із землями лісового фонду, 3 - із землями оздоровчого, рекреаційного та природоохоронного призначення, 5 - землі забудови, 2 - землі водного фонду.

За результатами досудового розслідування кримінальних проваджень у земельній сфері 18 особам оголошено повідомлень про підозру у вчиненні злочинів. Серед підозрюваних є 6 представників органів влади та управління, зокрема, 2 голів сільських рад та 4 службовці Держземагенств, а також 5 землевпорядників.

Протягом першого кварталу цього року завдяки зусиллям прикарпатської міліції направлено до суду із обвинувальним актом 10 кримінальних проваджень за правопорушеннями щодо незаконних операцій із землею.

Загалом за виявленими упродовж цього часу кримінальними правопорушеннями державним інтересам заподіяно матеріальної шкоди в сумі понад 65о тисяч гривень. Водночас уже забезпечено відшкодування понад 200 тисяч гривень.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ