Тернопілля: презентували патріотичний проект «Книга звитяги Євромайдану»

Тернопілля: презентували патріотичний проект «Книга звитяги Євромайдану»

29.04.15 13:26 0 625
Урочиста презентація очікуваного патріотичного проекту «Книга звитяги Євромайдану» відбулася в Тернопільській українській гімназії імені Івана Франка 27 квітня. Учасниками проекту стали лідери районних рад старшокласників.

Захід відвідали численні гості: директор департаменту освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Любомир Крупа, представник громадської організації «Самооборона Майдану» Іван Ковалик, дружина загиблого в АТО, учасника Євромайдану Христина Юркевич, заступник директора з виховної роботи ТОКІППО Оксана Куриш, завідувач лабораторією виховної роботи та громадської освіти ТОКІППО Ольга Тимчишин та завідувач лабораторією виховної роботи та громадянської освіти ТОКІППО Світозара Хома, яка активно долучилась до організації проведеної презентації.

Вітальними словами гостей розпочалася зустріч, на якій директор департаменту Любомир Крупа подякував присутнім юним патріотам за їх небайдужість та активність у розвитку «Книги звитяги Євромайдану».

Одна з організаторів заходу, Світозара Хома, розповіла, що ідея створити проект Книга звитяги Євромайдану зародилася у лютому минулого року, після кривавих розстрілів українців у Києві.

«У кожного, хто брав участь в Революції Гідності, своя доля. Аби пам'ять про Героїв не зникла, учні Тернопільщини зібрали свідчення учасників Євромайдану», - додала вона.

Неодноразово присутніми підкреслювалася важливість того, що молодь так активно долучилась до створення та розвитку проекту. У рамках презентації діяльності проекту, учні продемонстрували неоціненний пласт роботи, згадавши кожного Героя Євромайдану та АТО, зібравши цінні спогади та записи із їх щоденників й підготувавши майбутнім поколінням істинний та чіткий опис минулорічних подій.

«У Кременецькому районі їх дуже багато. Наприклад, Антон Луб'яницький, Олеся Жуковська. Ми в них навіть брали інтерв'ю. Вони нам розказували, що відбувалося у ті криваві дні у Києві. Насамперед, це для нас було цікаво, бо це наша історія. Ми мусимо пам'ятати», – розповів учень Кременецької загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Дмитро Нікіфорчук.

Присутні та організатори заходу дійшли висновку, що учні зібрали та систематизували грандіозний та потужний матеріал, який має велику цінність.

Завершивши презентацію, лідери районних рад старшокласників зустрілись за круглим столом «Випускний у час війни». В результаті обговорення прийнято стратегічні рекомендації щодо проведення заходів, пов'язаних із закінченням шкіл та проведенням випускних вечорів.

Таким чином, усі церемоніальні заходи випускників Тернопільщини спрямовуватимуться на вияв активної громадянської позиції, а обов'язковими елементами святкувань стануть: виконання Гімну України, запрошення до привітальних слів воїнів АТО, хвилини мовчання в пам'ять загиблих на Сході українців, покладання квітів до пам'ятних знаків Героям АТО та інші.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі підгаєцькі ...

КОМЕНТАРІ