У Львівській області свободівці у Бродівській районній раді ініціюють створення комісії із розслідування зловживань у лісовому господарстві

У Львівській області свободівці у Бродівській районній раді ініціюють створення комісії із розслідування зловживань у лісовому господарстві

29.04.15 09:03 0 649
Фракція ВО "Свобода" у Бродівській районній раді виступила з ініціативою створення тимчасової контрольної комісії, яка вивчатиме ситуацію в лісовому господарстві, зокрема зловживання посадових осіб. Заяву з цього приводу виголосила депутат від ВО "Свобода" Анна Матлай на сесії Бродівської районної ради 28 квітня 2015 року.

Вона наголосила, що до депутатів Бродівської районної ради часто звертаються мешканці району, представники громадськості щодо порушень та зловживань в лісовому господарстві. Зокрема, до нас надійшло звернення з цього приводу від громадської організації "Люстрація та чесність", в якій активісти просять депутатів втрутитися в цю ситуацію. "Усім відомо, що в районі відбувається незаконна вирубка лісу та розкрадання лісо продукції, є ціла низка скарг громадян на зловживання посадовців лісового господарства, безкарно діють десятки незаконних лісопильних об'єктів, багато запитань є до використання коштів на створення лісових доріг, прикордонних лісосмуг та інше.

Водночас обурює, що керівництво лісового господарства в цей важкий воєнний час, в період кризи, коли бюджетні кошти врізаються із найважливіших статей, не шкодує собі грошей на зарплату. І це при тому, що рядові працівники отримують копійчану платню. Може, варто не тільки зарплату з премією брати, а й показувати ефективність господарської діяльності комунальних підприємств?

Проблемою лісів дуже часто спекулюють в політичній боротьбі. Це те, що болить людям, в яких на очах крадуть народне добро. Тому ми хочемо знати реальну ситуацію, що відбувається з лісом та деревообробкою на Бродівщині, хто і куди вивозить крадений ліс, хто до цього причетний та досі не покараний", - йдеться в заяві фракції.

Свободівці пропонують створити тимчасову контрольну комісію ради, до якої б увійшли представники всіх фракцій та профільних комісій, а також, за потреби були залучені незалежні фахівці-лісівники, екологи, журналісті, громадськість.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення керівників ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині у ...

КОМЕНТАРІ