На Рівненщині аби уникнути адмінвідповідальності водій іномарки намагався спровокувати конфлікт з працівниками ДАІ (+фото)

На Рівненщині аби уникнути адмінвідповідальності водій іномарки намагався спровокувати конфлікт з працівниками ДАІ (+фото)

29.04.15 14:41 0 646


Молодик, якого зупинили за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год, навіть зателефонував на лінію «102» та звинуватив працівників ДАІ, що вони незаконно вимагають у нього пред'явити посвідчення водія та реєстраційні документи на автомобіль. Близько двох годин водій, конфліктував з правоохоронцями, однак штраф йому все ж таки доведеться сплатити.

Інцидент стався на стаціонарному посту №3 міста Корець, де спрацювала система автоматичної фіксації правопорушень норм швидкісного руху «Гарпун».

Коли порушник наблизився до посту ДПС, працівник ДАІ подав знак про зупинку. Підійшовши до водія керованого транспортного засобу інспектор ДАІ пояснив причину зупинки та, для фіксації вчиненого правопорушення попросив пред'явити документи. Крім цього, водію автомобіля показали фото зафіксованого порушення з системи автоматичного відеоспостереження, де чітко було видно марку автомобіля, державний номерний знак та час.

Утім водій (Барановський Г. – представився журналістом ГО «Дорожній контроль») надати документи категорично відмовився, мотивуючи тим, що на момент порушення ПДР за кермом не перебував. Не відповів чоловік і на запитання, хто з чотирьох людей, які перебували у салоні керував іномаркою.

З метою уникнення адміністративної відповідальності водій, чоловік зателефонував на спецлінію «102». Для вирішення конфліктної ситуації на місце події прибув командир взводу, який дав водієві чіткі роз'яснення стосовно дій інспекторів ДАІ.

Однак водій заспокоюватися не збирався. Під час спілкування чоловік безпідставно звинуватив інспектора ДАІ у стані сп'яніння при виконанні службових обов'язків. Аби припинити конфлікт правоохоронець пройшов тест за допомогою приладу «Драгер», що спростувало підозри водія.

Надалі дані водія були з'ясовані в присутності свідків і відносно нього складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 122 КУпАП (перевищення встановленої швидкості більш як на 20 км.).

Державтоінспекція нагадує водіям — на даний час для фіксації порушень швидкісного режиму руху на території України діє автоматична система «Гарпун», що повністю відповідає нормам законодавства. Якщо водій не згоден з правопорушенням, він має право оскаржити рішення уповноваженої особи в встановленому законом порядку.

У той же час, звертаємо увагу автолюбителів, що за скоєне правопорушення потрібно відповідати. Ігноруючи вимоги Правил дорожнього руху, водій наражає на небезпеку не тільки себе, але й своїх пасажирів та оточуючих його людей. І любителям влаштовувати конфлікти, аби уникнути відповідальності, варто про це пам'ятати.

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України

(за інформацією прес-служби

ДАІ Рівненської області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: 29.04. – 26.05 – в ...

КОМЕНТАРІ